chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

ŐSZRE TERVEZI CSÍKSZEREDAI MINIÉVADÁT A KOLOZSVÁRI MAGYAR OPERA

1 Opera

Világszerte ismert alkotásokkal örvendezteti meg Csíkszereda közönségét a Kolozsvári Magyar Opera: idén harmadszor tart miniévadot városunkban. A korábbi évektől eltérően nem nyáron, hanem ősszel várják majd a műfaj kedvelőit  Előadják Kacsóh Pongrácz János Vitézét, A cirkuszhercegnőt és a Hunyadi Lászlót, valamint műsorra kerülnek a magyar rockzene legnagyobb alkotásainak szimfonikus feldolgozásai is. A fellépők között újra köszönthetjük Miklósa Erikát, korunk kiemelkedő szopránját is.

 

A 2019-ben először megszervezett Székelyföldi Operahét két egymást követő évben is meghiúsult a koronavírus-járvány miatt, de mivel Csíkszereda Városháza és a Kolozsvári Magyar Opera is egyformán elkötelezett a folytatás mellett, idén is Csíkszeredába „költözik” Románia egyetlen magyar operája szeptember 28. és október 1. között.

„Örömteli, hogy ezt a megteremtett hagyományt tovább tudjuk vinni és a kiváló adottságokkal rendelkező Szakszervezetek Művelődési Házában fogadhatjuk a Kolozsvári Magyar Opera előadásait, melyre – nagy örömünkre – nemcsak Csíkszeredából, hanem a székelyföldi városokból, településekről is érkeznek nézők” – fogalmazott Korodi Attila polgármester a Szép Gyula operaigazgatóval tartott mai sajtótájékoztatóján. Az elöljáró rámutatott arra is, hogy Csíkszereda Városháza, partnereivel együtt tudatosan szervez olyan zenei eseményeket egész évben, amelyek nem csak a könnyűzenei műfajban, hanem a rétegzenében, a minőségi zene világában is megjeleníti azt az örömet, amelyet mindannyian meg szeretnénk tapasztalni.

„A morális akarat a legfontosabb érv a csíkszeredai látogatásunk mellett. Itt mind a közönség, mind pedig az önkormányzat szívesen vár bennünket.” – hangsúlyozta Szép Gyula igazgató. Idén is változatos programmal érkezik a társulat Csíkszeredába. Visszatér a The Symphonic Rock Show produkció, ám most nem az egyetemes, hanem kimondottan a magyar  legendás rockslágerek szimfonikus feldolgozásait hallhatják a könnyebb műfaj kedvelői a Magyar Rock Szimfonik c. előadásban. Kacsóh Pongrácz János vitéz című daljátékával elsősorban a fiatalok felé fordulnak, de a választást Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója is indokolja. Emellett a társulat elhozza még Kálmán Imre A cirkuszhercegnő című nagyoperettetjét, illetve a Hunyadi László című nagyoperát. Ez utóbbi előadásban viszontláthatjuk Miklósa Erika szopránt is.

 

A csíkszeredai miniévad programja:

Szeptember 28., csütörtök 19 óra:      

MAGYAR ROCK SZIMFONIK. Zenei rendező Kondrát Csaba. Vezényel Kulcsár Szabolcs.

Szeptember 29., péntek 18 óra:

Kacsóh Pongrácz JÁNOS VITÉZ – daljáték három felvonásban. Rendező Szabó Emese. Vezényel Jankó Zsolt

Szeptember 30., szombat 19 óra:

Kálmán Imre A CIRKUSZHERCEGNŐ – operett három felvonásban.  Rendező Szabó Emese. Vezényel Kulcsár Szabolcs.

Október 1., vasárnap

Erkel Ferenc: HUNYADI LÁSZLÓ – opera három felvonásban. Gara Mária szerepében Miklósa Erika. Felújította Gombár Annamária. Vezényel Horváth József.

Jegyek az eventbook.ro jegyértékesítő portálon, valamint a Szakszervezetek Művelődési Házában vásárolhatók augusztus 1-jétől.

 

1 Opera