chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

MÉG EBBEN A HÓNAPBAN ELKEZDŐDIK A SZEREDAIFÜRDŐ KÖRNYEZETÉNEK RENDEZÉSE

Szerzodesalairas Ka Jf Bb

A ma megkötött kivitelezési szerződés értelmében 2023 végére modern zöldövezet fogadja az arra járókat a Szeredaifürdő szomszédságában. Az uniós forrásból megvalósuló projekt részeként kerékpárút is létesül a Fürdő utca hosszán a sportpark és a vasút között.

 

Csíkszereda 6,17 millió lejt hívott le uniós és kormánytámogatásokból a Szeredaifürdővel szomszédos terület felújítása érdekében. A helyi Proiect Consulting tervei alapján kiírt első kivitelezési közbeszerzés nem járt sikerrel, a másodikon viszont ugyancsak helyi cég, a csíkmadarasi Garden Proiect nyújtotta be a legjobb ajánlatot. Az összköltség 7,28 millió lejre rúg, a kivitelezési szerződést pedig 6,24 millió lejes értékben írta alá ma Bors Béla alpolgármester és János Ferdinánd, a kivitelező cég tulajdonosa.

A részletekről Korodi Attila polgármester számolt be. A felújítás 19 500 négyzetmétert fed le, és része a zöldövezet-felújítás, valamint a vasúti gyalogos aluljárótól a most létrejövő parkig vezető 1,2 km hosszúságú bicikliút. Akik kerékpárral közelítik meg a parkot, a biciklit leköthetik az erre is szolgáló, illemhellyel is felszerelt zöldtetős kiszolgáló épületben. A parkban sportpályák (foci, lábtenisz, terepbicikli, futópálya), városunkban egyedi játszótéri és mászóelemek, a növényvilágot bemutató tanösvény és egy kilátó várja a kikapcsolódni vágyókat. A 306 méter hosszú futópálya egy töltés tetején halad végig, amelynek az a szerepe, hogy szélvédettebbé tegye a játékteret.

A kivitelezési idő 12 hónap, és a munkának még ebben a hónapban nekifognak, hogy amit lehet, a tél beállta előtt már elvégezzenek.

„A strandnak a projektből kimaradó részével csak a későbbiekben tudunk lépni, mert nincs használható borvízforrásunk, annak hiányában pedig csak veszteségesen lehetne működtetni egy ilyen típusú létesítményt. Egyelőre az egykori IPIC-stranddal haladunk bíztatóan, a Szeredaifürdő rendeltetése körül még sok a kérdés” – jegyezte meg újságírói kérdésre Korodi Attila.

Szerzodesalairas Ka Jf Bb