chevron_right
Monitorul oficial local

POLIȚIȘTII LOCALI ÎI VOR ÎNSOȚI DE ASTĂZI PE RECENZORI

Ka Dgy

La solicitarea Primăriei, începând de astăzi va fi implicată în recensământ și Poliția Locală Miercurea-Ciuc: un polițist local va însoți recenzorii în locurile unde locuitorii refuză să răspundă la chestionarele de recensământ. Pe lângă avertismente, aceștia pot fi amendați cu 1000–3000 de lei pentru refuzul de a răspunde.

 

Experiența națională arată că recensământul a fost finalizat doar în orașele în care poliția locală a fost implicată în proces. Conducerea primăriei a decis să procedeze la fel: începând de astăzi, recenzorul va fi însoțit de un polițist loca.

„Mulți oameni nu vor să înțeleagă că rezultatele recensământului vor avea un impact mare asupra vieții noastre. Este inacceptabil faptul că aproximativ 8.000 de persoane din municipiu nu au fost recenzate, din acest motiv trebuie să luăm o poziție mai fermă. Trebuie să înțelegem faptul că participarea la recensământ nu este doar o oportunitate, ci și o obligație. Începând de astăzi, polițiștii locali vor fi prezenți în zonele cu probleme și vor da avertismente în primele două zile, dar dacă cineva tot nu primește recenzorii, vor aplica și amenzi" – a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă primarul Korodi Attila.

Dombi Gyula, șeful poliției locale din Miercurea-Ciuc a precizat că „Legea nr. 178/2020 oferă cadrul legal pentru a da avertismente verbale sau scrise persoanelor care refuză să participe la recensământ, putând fi aplicate și amenzi cuprinse între 1000 și 3000 de lei”.

Persoanele care nu doresc să primească recenzori la domiciliu pot opta pentru o vizită la una dintre cele șapte puncte de recensământ. Punctele de recensământ sunt următoarele:

Zilnic, între orele 8.00 și 16.00:

1. Sediul teritorial UDMR (str. Mihai Eminescu 2/A)

2. Strada Gál Sándor nr. 8

3. Registratura Consiliului Județean Harghita

4. Biblioteca Județeană „Kájoni János” (vineri între orele 8.00 și 14.00)

 

Zilnic, între orele 10 și 18:

5. Primăria Miercurea-Ciuc

6. Centrul de Relații cu Publicul al Primăriei

 

Pentru orice întrebări referitoare la recensământ, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0725-591867.

Ka Dgy