chevron_right
Monitorul oficial local

HEINEKEN ROMANIA ÎŞI MĂREŞTE CAPACITATEA DE PRODUCŢIE CU O NOUĂ LINIE DE ÎMBUTELIERE

Varos Heineken Lfcs 8

Újabb, a város gazdaságfejlesztését célzó együttműködési megállapodás aláírásának helyszíne volt Csíkszereda Városháza. A felek kézjegyével ellátott egyezmény tárgya a HEINEKEN Romania csíkszeredai telephelye termelési kapacitásának növelése. 

A több mint 8 millió euró értékű beruházás során hatra bővül a csíkszeredai sörgyár töltősorainak száma, ami közel 20 százalékkal növeli majd az éves termelést.  „Az elmúlt másfél évben számos egyeztetést folytattunk a helyi gazdasági szereplőkkel a közösségünk jövőjét illetően. Nagy öröm számunkra, hogy ennek eredményeként a HEINEKEN  Romania is a gazdaságfejlesztést célzó törekvéseink részévé válik” – mutatott rá Korodi Attila polgármester.

Federico Agressi, a HEINEKEN Romania ellátási láncáért felelős igazgatója szerint fontos kötelezettségvállalás ez a beruházás, amely már tervezési fázisban van, és az építkezési engedély birtokában nemsokára a konkrét munkálatok is elkezdődhetnek. A tervek szerint pedig jövő év közepén már működni is fog a legújabb technológiájú töltősor. A beruházás minden fázisában nagy figyelmet fordítanak a helyi vállalkozókkal való együttműködésre.

A gyár munkaközösségének értékét és saját munkájuk gyümölcse fölött érzett büszkeségét emelte ki Eduard Polschi, a sörgyár menedzsere, aki szerint ez a tény is megerősíti a beruházás fontosságát. Mint mondta, jelenleg a gyár évi 1,3 millió hektoliter sört gyárt, az új töltősor üzembe helyezésével ez 1,6-ra növekeszik és húsz új munkahelyet teremt.

O nouă declaraţie de intenţie de colaborare pentru dezvoltarea economică a oraşului a fost semnat la sediul primăriei. Acordul are ca scop creşterea capacităţii de producţie a fabricii HEINEKEN Romania din Miercurea-Ciuc. 

Investiţia, în valoare de peste 8 milioane de euro, va creşte numărul de linii de îmbuteliere de la fabrica de bere la şase, ceea ce va duce la o creştere a producţiei anuale cu aproape 20 de procente. 

„În ultimul an şi jumătate, am purtat numeroase discuţii cu operatorii economici locali despre viitorul comunităţii noastre. Suntem foarte încântaţi asupra faptului că HEINEKEN Romania se aliniează la eforturile noastre de dezvoltare economică" - a declarat primarul municipiului, Korodi Attila.

Federico Agressi, director supply la HEINEKEN Romania a explicat că este vorba despre un angajament important pentru viitorul companiei, de care va beneficia şi comunitatea locală. Investiţia se află în faza de proiectare şi, odată obţinută autorizaţia de construcţie, vor începe în curând lucrările propriu-zise. Se aşteaptă ca noua linie de îmbuteliere de ultimă generaţie să fie operaţională până la jumătatea anului viitor. În toate fazele proiectului se va acorda o mare atenţie cooperării cu antreprenorii locali.

Valoarea forţei de muncă din fabrică a fost subliniată de către Eduard Polschi, directorul fabricii de bere, aceasta declarând că acest aspect este unul care justifică importanţa investiţiei. Directorul a explicat că fabrica de bere produce în prezent 1,3 milioane de hectolitri de bere pe an, iar datorită investiţiei producţia va creşte la 1,6 hectolitri, şi va crea 20 de noi locuri de muncă.

Varos Heineken Lfcs 8