chevron_right
Monitorul oficial local

TRANSYLVANIAN DESIGN WEEK ÎNCEPE SÂMBĂTĂ LA MIERCUREA-CIUC

Program Logos

Transylvanian Design Week, primul eveniment care reunește designerii din Transilvania, va începe sâmbătă, 18 februarie, la Miercurea-Ciuc. Expoziția - evenimentul central al TDW - va avea loc în perioada 18 februarie - 10 martie 2023 la Muzeul Secuiesc al Ciucului, iar pe lângă aceasta vor avea loc o serie de evenimente conexe în tot orașul. TDW este organizat de Muzeul Secuiesc al Ciucului și Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc, cu sprijinul OTP Bank România.

 

În opinia curatorului evenimentului, Oláh Gyárfás, expoziția Transylvanian Design Week înseamnă „un dialog între vechi și nou, muzeu și creatori, creatori și creatori, obiecte și obiecte”. Scopul primei ediții a Transylvanian Design Week este de a crea un colaj împreună cu artiștii din domeniu și publicul larg despre ce înseamnă astăzi designul în Transilvania. Expoziția TDW poate fi vizitată în perioada 18 februarie - 10 martie, de marți până duminică,  între orele 9.00-17.00.

Materialul expus la TDW se compune din lucrările mai multor designeri renumiți din Transilvania, completate de cele mai bune lucrări înscrise la concursul pentru designeri organizat cu ocazia acestui eveniment. Expoziția va fi structurată pe patru categorii: fashion design, design de obiect, design grafic și motion design. Câștigătorii fiecărei categorii vor fi anunțați la deschiderea oficială a expoziției şi vor primi un premiu în bani în valoare de câte 4.000 de lei oferit de OTP Bank România.

Pe lângă lucrările expuse, vizitatorii vor avea ocazia de a cumpăra obiecte de design incluse în pop-up shopul din cadrul expoziției care va fi deschis pe toată durata acesteia.

Cu ocazia TDW, pe lângă expoziția centrală vor avea loc în Miercurea-Ciuc o serie de evenimente menite să aducă mai aproape designul contemporan transilvănean de publicul local și să ofere posibilități de întâlnire creatorilor din domeniu.

În Cinema Csíki Mozi, publicul va putea descoperi expozițiile Publicritic, organizată în parteneriat cu Departamentul de Artă al Universității Creștine Partium din Oradea, coorganizat de Zilele Szent László și Non-common Design Studio: Digital Smog 2021 și Peripherals 2022 prin postere și realitate augmentată. În cadrul mesei rotunde după vernisajul expoziției, organizatorii Publicritic vor face un anunț exclusiv: noua temă a concursului pentru 2023! Tot la Cinema vor avea loc prezentări de proiecte și filme publicitare selectate sub genericul Impresii asupra designului transilvănean. În cadrul acestor proiecții din 22 februarie și 2 martie vor fi prezentate scurtmetraje și reclame ale creatorilor locali, despre branduri locale care pot fi legate de designul transilvănean.

Expoziția Smart Hungary este o expoziție itinerantă a Ministerului Comerțului și Afacerilor Externe din Ungaria, care a fost prezentată în mai multe locații din întreaga lume în 2022 și va fi prezentată la TDW 2023 în organizarea Institutului Liszt - Centrul Cultural Maghiar București și Consulatul General al Ungariei din Miercurea-Ciuc. În cadrul expoziției vor fi prezentate 22 de produse inovatoare dezvoltate în Ungaria, grupate în jurul a șase teme care fac parte din viața de zi cu zi (Smart City, Smart Mobility, Smart Leisure, Smart Sport, Smart Agriculture, Smart Healthcare). Expoziția Smart Hungary a fost prezentată și la Romanian Design Week 2022 la București. 

Programul TDW va mai include activități pentru copii, discuții și vizite ghidate.

Program Logos