chevron_right
Monitorul oficial local

S-A ÎNCHEIAT INTABULAREA GRATUITĂ A PARCELELOR DIN DOUĂ SECTOARE DE TERENURI AGRICOLE

Telekkonyv2

În urma deciziei din anul 2021 a conducerii municipiului, a fost încheiată intabularea gratuită a două sectoare agricole: 921 de noi cărți funciare sunt acum livrate fără ca proprietarii să plătească pentru ele. Actele actualizate vor permite, printre altele, succesarea sau vânzarea parcelelor.

 

Intabularea gratuită a terenurilor agricole a luat un nou avânt în 2021, când conducerea municipiului Miercurea-Ciuc a demarat procesul.

„Până în vara anului trecut am reușit să finalizăm măsurătorile topografice în cazul a două sectoare cu terenuri agricole, cu o suprafață totală de 572,3 hectare. Așa cum am promis atunci, am reușit să finalizăm procesul de intabulare până în această primăvară. Acum suntem bucuroși să putem livra proprietarilor cărțile funciare actualizate” – a declarat primarul Korodi Attila în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi.

Zonele 12 și 17, situate în nordul orașului, constituie 9,40% din totalitatea terenurile agricole ale municipiului. Vor fi puse la dispoziția proprietarilor 624 de cărți funciare complet noi, iar alte 297 de cărți funciare actualizate vor primi un nou număr cadastral, ceea ce va aduce întreaga zonă în concordanță cu registrul cadastral.

Wohlfart Rudolf, secretarul general al primăriei a subliniat: dimensiunea parcelelor nu s-a schimbat, dar în unele cazuri au fost modificări topo-tehnice.

„Sunt câteva cazuri în care după actualizarea cărților funciare terenurile în cauză au fost trecute pe numele defunctului. În aceste cazuri ar trebui inițiată procedura de succesiune. Un ajutor pentru moștenitori este faptul că sunt scutiți de costurile primei înscrieri în cartea funciară” – a declarat secretarul general.

Cărțile funciare actualizate vor fi livrate prin poștă de către Biroul Agricol al Primăriei Miercurea-Ciuc.

Telekkonyv2