chevron_right
Monitorul oficial local

RUNNING FESTIVAL CSÍKSZEREDA ORGANIZAT CU NOUTĂȚI

2running

Începând cu 8 aprilie s-au deschis înscrierile pentru  Running Festival Csíkszereda. Evenimentul ajuns cea de-a patra ediție oferă pe lângă cursele obișnuite o serie de noutăți pentru iubitorii acestui sport. Organizatorii evenimentului au prezentat astăzi cele mai importante informații în cadrul unei conferințe de presă.

Competiția va avea loc în zilele de 13–14 septembrie în Miercurea-Ciuc și împrejurimi. Cu acest eveniment de două zile, organizatorii vizează atât alergători profesioniști, cât și amatori, alergători de asfalt și trail, precum și familii și copii.

„Anul trecut 1200 de sportivi și pasionați de alergare au participat la eveniment reprezentând diferite generații. Pentru noi, acest eveniment este important deoarece atrage persoane care, poate, au ocazia să viziteze pentru prima dată orașul nostru prin intermediul festivalului. Ne bucurăm să fim implicați în organizare. Îmi doresc să fie cât mai mulți participanți, deoarece acesta este un prilej bun să ne întâlnim prin intermediul sportului, să ne simțim bine și să petrecem câteva zile în Miercurea-Ciuc, descoperind valorile locale", a declarat Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea-Ciuc, în cadrul conferinței de presă.

În ediția trecută, la cererea concurenților, lista de probe a fost extinsă cu o cursă de 10 km. În acest an vom organiza și o cursă separată pentru copii – a declarat Miklós Edit, organizatorul evenimentului. Potrivit acesteia, cursa de 3 km KiddoRun va fi organizată pentru categoriile de vârstă 10–11 ani și 12–13 ani. Organizatorii au introdus și mici modificări în traseul cursei, astfel că străzile Tudor Vladimirescu și Miron Cristea vor fi excluse din itinerar, iar participanții vor alerga pe strada Petőfi Sándor. Datorită scurtării traseului din centrul orașului, alergătorii vor trece și prin centrul satului Șoimeni.

„Timp de două săptămâni, puteți face înregistrări la festival la un preț redus, de aceea încurajez pe toată lumea să se înscrie. Așteptăm și pe cei care sunt la începutul practicării acestui sport. În ultima perioadă m-am întâlnit cu mai mulți alergători pentru care cursa din orașul nostru a fost prima de acest fel, iar unii dintre ei se pregătesc deja pentru UltraBalaton. Sunt convins că festivalul de alergare este un eveniment necesar și mă bucur că în 2021 am început să îl organizăm" – a declarat Miklós Edit.

Festivalul va începe în seara zilei de vineri 13 septembrie, cu o cursă de alergare pe trail nocturnă. Sâmbătă vor avea loc celelalte curse, printre care maratonul de 42 km, semimaratonul de 21 km, ștafeta de maraton pentru echipe de patru persoane, cursa pentru copii precum și cursele de 10 km și 5 km. Ultima cursă a zilei este organizată pentru familii.

Organizatorii subliniază că alergătorii care se înscriu la semimaraton sau la maraton pot participa și la ștafetă, cu condiția ca ei sa alerge prima parte din proba de maraton ștafetă. Echipele de ștafetă vor fi transportate cu un microbuz din Piața Libertății (Miercurea-Ciuc) la punctele de schimb și de acolo înapoi la zona de start.

Termenul limită pentru înscrieri este 25 august. Cei interesați se pot înscrie plătind un tarif redus până pe 21 aprilie. Mai multe informații puteți găsi în continuarea acestui articol sau pe pagina de web al evenimentului. 

Nu există posibilitate de înscrieri la fața locului.Toți participanții primesc kit de participare, iar cei mai buni finaliști la maraton, semimaraton și ștafeta maratonului vor primi premii în bani.

Evenimentul este organizat de Clubul CSM Miercurea-Ciuc, în parteneriat cu Primăria Miercurea-Ciuc și Asociația Club Sportiv Sicukus Cycling Club. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați pagina web al evenimentului (www.runningfestival.ro) sau să contactați organizatorul principal, Edit Miklós, la numărul de telefon 0745 376428.

Cei care sunt interesați să se înscrie la Running Festival Csíkszereda sunt invitați să consulte informațiile de mai jos:

MARATON 42 KM

Preînscriere: 8 apr.–21 apr.: 80 RON

Înscriere: 22 apr.–23 iun.: 120 RON

Înscriere: 24 iun.–11 aug.: 150 RON

Înscriere: 12 aug.–25 aug.: 180 RON

 

SEMIMARATON 21 KM

Preînscriere: 8 apr.–21 apr.: 70 RON

Înscriere: 22 apr.–23 iun.: 110 RON

Înscriere: 24 iun.–11 aug.: 140 RON

Înscriere: 12 aug.–25 aug.: 170 RON

 

MARATON STAFETĂ 42 KM

Preînscriere: 8 apr.–21 apr.: 200 RON

Înscriere: 22 apr.–23 iun.: 300 RON

Înscriere: 24 iun.–11 aug.: 350 RON

Înscriere: 12 aug.–25 aug. 25.: 450 RON

 

NIGHT TRAIL RUN 7 KM, NEXT LEVEL 10 KM, YOUCANDOIT 5 KM

Preînscriere: 8 apr.–21 apr.: 60 RON

Înscriere: 22 apr.–23 iun.: 100 RON

Înscriere: 24 iun.–11 aug.: 130 RON

Înscriere: 12 aug.–25 aug.: 160 RON

 

KIDDORUN 3 KM

Înscriere: 8 apr.–25 aug.: 40 RON

 

FAMILY RUN 2,5 KM

Înscriere: 8 apr.–25 aug.: 40 RON

2running