chevron_right
Monitorul oficial local

PRIMĂRIA CUMPĂRĂ TEREN PENTRU CONSTRUIREA UNUI CĂMIN PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE

Tu 0229

Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a decis astăzi să achiziționeze două terenuri cu suprafața totală de 1,77 hectare, cu scopul de a construi un cămin pentru persoane vârstnice, în strada Subpădure, Ciba. În cadrul ședinței din februarie a municipalității au mai fost adoptate o serie de alte decizii importante.

 

Astăzi a fost făcut un pas important în realizarea căminului municipal pentru persoane vârstnice: consiliul municipal a decis să achiziționeze 1,77 hectare de teren pe strada Subpădure, în apropierea școlii din Ciba.

„Mai avem încă un drum lung de parcurs, dar este bine că avem în sfârșit un punct de plecare: terenul necesar pentru construcție” – a declarat primarul Korodi Attila în discursul său de deschidere a ședinței. Cele două terenuri vor fi achiziționate de municipalitate pentru suma de aproape de 350.000 euro.

Consilierii au adoptat, de asemenea, procedurile de atribuire a contractelor de finanțare nerambursabile pentru activități culturale și sportive.

De asemenea, s-a decis ca minorii aflați în sistemul de protecție a copilului din Miercurea-Ciuc să primească o subvenție lunară de 280 de lei din partea Direcției de Asistență Socială, iar adulții cu dizabilități instituționalizați vor primi o subvenție lunară de 330 de lei.

O altă hotărâre importantă în cadrul ședinței municipale de astăzi a fost adoptarea noului regulament comercial al municipiului. Înlocuind regulamentul din 2018, noul regulament reduce birocrația în multe privințe prin introducerea posibilității de administrare online, dar introduce și unele restricții (de exemplu, pentru unitățile de alimentație publică și pentru localurile de divertisment care operează aparate de joc).

 

Tu 0229