chevron_right
Monitorul oficial local

PRIMĂRIA CERE FINANȚARE PENTRU CANALIZAREA DIN CIBA

Csiba Szennyviz

Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc solicită finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cu scopul de a construi rețeaua de canalizare din Ciba. Investiția are o valoare de aproape 20 de milioane de lei, din care contribuția proprie a orașului este de aproape 900.000 de lei.

 

Construcția rețelei de apă potabilă din Ciba este finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mari (POIM). Experții de la București au indicat în urmă cu trei ani faptul că construcția sistemului de canalizare nu poate fi finanțată de Uniunea Europeană din cauza numărului mic de locuitori și a distanței față de municipiu – a subliniat primarul Korodi Attila, în introducerea ședinței de îndată din această dimineață. Într-unul dintre ultimii pași pentru a se adapta la noua situație, consiliul local a decis să aplice pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și să încredințeze cererea și implementarea acesteia către Harvíz SA. Acest lucru va permite ca gestionarea construcției rețelei de apă uzată să fie concentrată în mâinile furnizorului de servicii, așa cum este cazul și pentru rețeaua de apă potabilă. 

Valoarea totală estimată a proiectului este de 19,84 milioane de lei, iar PNRR va contribui cu până la 18,96 milioane de lei, diferența fiind acoperită de municipalitate ca cofinanțare.

Rețeaua de canalizare a apelor uzate din Ciba va include printre altele 14,2 km de conducte, șase stații de pompare și va deservi un total de 750 de persoane.

Csiba Szennyviz