chevron_right
Monitorul oficial local

LOCATARII CENTRULUI SOCIAL SE MUTĂ ÎN CLĂDIRILE ADMINISTRAȚIEI LOCALE

Tanacsules2 1

Chiriașii locuințelor sociale vor fi mutați în centrul de relații cu publicul al primăriei, în timp ce persoanele fără adăpost vor fi cazați temporar în centrul de vaccinare din Jigodin-Băi – a decis consiliul municipal în cadrul ședinței extraordinare organizată azi dimineață. Pe ordinea de zi s-a aflat și aprobarea excedentului bugetar.

 

După cum se știe, structura clădirii centrului social de pe aleea Copiilor nr. 9 se deteriorează constant, iar potrivit hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Miercurea-Ciuc din 4 ianuarie, clădirea care devine tot mai periculoasă trebuie evacuată până la 15 ianuarie. Consiliul a hotărât astăzi darea în administrare Direcției de Asistență Socială a etajelor trei și patru ale centrului de relații cu publicul al primăriei, precum și clădirea centrului de vaccinare din Jigodin-Băi.

Majoritatea chiriașilor de locuințe sociale au reușit să își rezolve singuri mutarea. Pentru acele familii cu un număr mic de membri (1-3 persoane), cărora nu li s-a reușit încă acest lucru, administrația locală va asigura cazare temporară la centrul pentru clienți, contra cost. Persoanelor fără adăpost li se va oferi cazare în Jigodin-Băi, iar cei care doresc să intre în cursul zilei pot folosi și camera de zi.

Consiliul a hotărât, de asemenea, să aloce excedentul bugetar rămas din anii precedenți. Economia de 20,9 milioane de lei păstrați din 2023 poate fi folosită pentru investiții în oraș. La această sumă se adaugă aproximativ 32 de milioane de lei din fondurile prefinanțate pentru proiecte europene. Astfel, practic, se poate spune că Miercurea-Ciuc pornește în anul 2024 cu o economie de 53 de milioane de lei.

Tanacsules2 1