chevron_right
Monitorul oficial local

AM TERMINAT REAMENAJAREA SENSULUI GIRATORIU

Korforgalom1

După reparații ample, sensul giratoriu de pe strada Leliceni poate fi acum mai ușor de utilizat și de către vehiculele grele.

 

Anterior am primit numeroase sesizări în legătură cu una dintre cele mai aglomerate intersecții din oraș. O parte din bugetul destinat pentru întreținerea drumurilor pe timp de vară au fost folosite pentru a face sensul giratoriu mai facil, ținând cont de sesizările primite. Lucrările de o foarte bună calitate au fost executate de antreprenorul local ING Service.

Primarul Korodi Attila și viceprimarul Borș Béla au susținut astăzi o conferință de presă pentru a evidenția cele mai importante schimbări în urma finalizării lucrărilor. Potrivit acestora sensul giratoriu a fost mutat cu 1 metru de la axa sa inițială în direcția ieșirii  spre Leliceni, pietrele cubice au fost înlocuite cu asfalt, s-au folosit borduri rotunjite, cele zece capace de canalizare din intersecție au fost nivelate, nivelul trotuarului a fost coborât pe alocuri și doar două dintre insulele cu borduri de evitare a traficului au fost păstrate pentru a facilita accesul și ieșirea din intersecție. 

Intervenția a fost motivată de faptul că starea sensului giratoriu se deteriorase semnificativ, în principal din cauza traficului greu care utilizează zona industrială estică. Unul dintre principalele considerente în repararea acesteia a fost așadar capacitatea de utilizare a acesteia de către camioane. Oficialii orașului au declarat că modificarea a făcut ca traficul să fie mai fluid pentru toate vehiculele.

Korforgalom1