chevron_right
Monitorul oficial local

ÎNCEPEM O NOUĂ MIȘCARE DE MEDIU!

Virag

Miercurea-Ciuc devine din ce în ce mai cunoscut pentru grădinile publice îmgrijite. În 2022, orașul nostru a câștigat premiul întâi în categoria orașelor din afara Ungariei cu populație de 40.000 de locuitori , în cadrul competiției Virágos Magyarország (Ungaria Înflorită). Anul acesta am făcut un alt pas important pentru comunitatea noastră, pentru mediul nostru de viață și pentru dezvoltarea turismului: am înscris orașul nostru la o prestigioasă competiție internațională de grădinărit. Ne-am înscris în competiția Entente Florale Europe – orașele și satele europene înfloritoare, fiind singurul oraș din țară care a făcut acest lucru.

 

Recunoașterea internațională este evident importantă, dar mai important este să ne simțim bine în propriul nostru oraș. În 2023 am organizat pentru prima dată o acțiune de înfrumusețare a mediului, care își propunea să implice locuitorii în îmbunătățirea zonelor verzi din jurul blocurilor. Ne-a făcut plăcere să constatăm că inițiativa noastră de înfrumusețare a orașului a fost primită cu mare interes: aproape 50 de echipe au răspuns apelului nostru. Acest lucru ne sugerează că locuitorii se simt proprietari ai spațiilor publice, fiind dispuși să-și dedice timp și energie pentru a le îmbunătății.

Nu există nici o îndoială că vom continua și în acest an:

Direcția floricolă a Primăriei Miercurea-Ciuc contribuie la această mișcare prin furnizarea de butași de trandafiri, semințe de iarbă, răsaduri de flori perene nemțisor, căldărue, lavandă, rudbeckia și, dacă este necesar, unelte de grădinărit (lopată,sapă,greblă, mătură). În plus oferim și sprijin profesional pentru plantare și întreținere. Tot ce trebuie să facă rezidenții este să formeze echipe entuziaste și să se înscrie la apel prin e-mail la buristacsilla@szereda.ro până la 18 aprilie. Solicitanții vor fi contactați după 18 aprilie.

Haideți să facem împreună orașul mai înflorit și mai atractiv!

Virag