chevron_right
Monitorul oficial local

HARGHITA HILL CLIMB CHALLENGE A AJUNS LA A DOUA EDIŢIE

Harghita Challenge Sajttaj Lfcs 1

Concursul de viteză în coastă Harghita Hill Climb Challenge (HHCC) a ajuns la a doua ediţie. După succesul de anul trecut, aşa cum era de aşteptat, competiţia a ajuns la un nou nivel: în acest an evenimentul se desfăşoară în cadrul campionatului naţional, iar printre participanţi se află şi competitori din străinătate. Vineri în Piaţa Libertăţii va avea loc ceremonia de deschidere, concursul în sine desfăşurându-se sâmbătă, iar cu această ocazie vor fi şi restricţii de circulaţie pe drumul judeţean nr. 138A, între Pasul Tolvajos şi Harghita-Băi.

Organizatorii şi gazdele primei curse montane de anul trecut – cunoscută şi sub numele de Memorialul Ritner Béla – şi-au propus ca anul acesta să organizeze o cursă de categorie superioară. Astfel ediţia din acest an face parte din calendarul campionatului naţional de resort, la cursă participând 62 de piloţi.

„Acesta este unul dintre cele mai interesante şi spectaculoase evenimente ale noastre. Sunt bucuros şi asupra faptului că data de desfăşurară a fost decalată, perioada de vară asigurând condiţii de organizare mai prielnice faţă de lunile de primăvară” – a declarat primarul Korodi Attila în cadrul conferinţei de presă organizată astăzi.

Preşedintele clubului organizatorului, ACS AT Motorsport, Adrian Teslovan, s-a arătat foarte mulţumit de evoluţia competiţiei: „Am făcut progrese în multe domenii, reputaţia cursei depăşind acum graniţele ţării, participarea devenind internaţională.” Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba a atras atenţia asupra beneficiilor turistice şi economice ale competiţiei. A menţionat şi faptul că în ziua ceremoniei de deschidere, în aceeaşi locaţie, se va desfăşura şi o expoziţie de produse secuieşti pentru a promova produsele locale.

Directorul organizatoric László Róbert a explicat că weekendul de concurs va începe vineri de la ora 19:30 cu o prezentare a echipelor participante care se va desfăşura în Piaţa Libertăţii, în această locaţie fiind expuse şi vehiculele participante la concurs. 

În ziua cursei drumul judeţean 138A pe porţiunea Pasul Tolvajos-Harghita-Băi va fi închis circulaţiei între orele 8:45–13:00, respectiv 14:00–18:15.

Câştigătorul HHCC va primi un premiu în bani în valoare de 500 de euro şi titlul de King of the Hill. Ca o noutate, un premiu special va fi acordat şi celui mai bun tânăr pilot, care va câştiga Junior Flat Out Trophy.

Fanii pot urmări cursa pe proiectoarele LED de pe Pasul Tolvajos şi pot lua autobuzul gratuit pusă la dispoziţia fanilor până la una dintre cele trei zone amenajate pentru suporteri de-a lungul traseului, sau chiar până la capătul cursei din Harghita-Băi.

Harghita Challenge Sajttaj Lfcs 1