chevron_right
Monitorul oficial local

AM CÂȘTIGAT FINANȚARE PENTRU INSULE ECOLOGICE DIGITALIZATE

Hulladeksziget Ro

Din Planul Național de Redresare și Reziliență, Miercurea-Ciuc a câștigat finanțare pentru 50 de insule de deșeuri digitalizate – contractul aferent, în valoare de 3,07 milioane de lei, a fost semnat astăzi de primarul Korodi Attila cu Ministerul Mediului.

 

În prezent, populația din Miercurea-Ciuc este deservită de 107 containere de diferite tipuri, potrivite pentru colectarea selectivă a deșeurilor. În anii următori, va avea loc o schimbare revoluționară: orașul nostru a câștigat o finanțare nerambursabilă prin PNRR pentru 50 de insule ecologice digitalizate.

Fiecare insulă ecologică va conține cinci containere pentru diferitele tipuri: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. Utilizarea insulelor se va face prin intermediul unui card magnetic, iar fiecare insulă  va deservi 200 de gospodării (apartamente/case). Datorită echipamentelor de măsurare, aceștia monitorizează, de asemenea, cantitatea exactă de deșeuri generate de fiecare gospodărie.

Containerele nu necesită nicio lucrare de construcție-montaj. Valoarea totală a acestora este de 3,07 milioane de lei, sumă care acoperă și întreținerea parțială.

Hulladeksziget Ro