chevron_right
Monitorul oficial local

LUNA VIITOARE ÎNCEPE RENOVAREA AUTOGĂRII

Szerzodesalairas Buszpalyaudvar

Astăzi a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor privind reabilitarea stației de autobuz din Miercurea-Ciuc. Lucrările sunt preconizate să înceapă în luna iunie și vor fi finalizate în a doua jumătate a anului viitor. Proiectul în valoare de aproape 11,43 milioane de lei va fi realizat de către Niliten Construcții SRL din București, firma fiind unul bine cunoscut în oraș fiind implicat în mai multe proiecte de anvergură.

 

Iată că am ajuns la o nouă etapă privind realizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a munipiului. Astăzi dimineață a fost semnat contractul de execuție pentru reabilitarea autogării de către viceprimarul Bors Béla și Alina Zaporojan, director general al Niliten Construcții SRL. Durata contractului este de 12 luni, dar, din cauza întreruperii lucrărilor în timpul lunilor de iarnă, este realist să ne așteptăm la finalizarea lucrărilor abia în toamna anului 2023.

Compania din București este deja antreprenorul a patru proiecte majore în Miercurea-Ciuc: a realizat reabilitarea termică a Liceului Tehnologic „Venczel József”, iar în prezent lucrează la construcția atelierului Liceului Tehnologic „Kós Károly”, a sălilor de sport de la Liceul de Artă „Nagy István” respectiv Școala Generală „Petőfi Sándor”.

Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea-Ciuc a subliniat cu această ocazie că se așteaptă ca antreprenorul să furnizeze o cantitate și o calitate corespunzătoare a forței de muncă necesară pentru realizarea acestui proiect. Viceprimarul Bors Béla a adăugat că lucrările ar putea începe în prima parte a lunii iunie.

Renovarea autogării din Miercurea-Ciuc înseamnă, de fapt, o reconstrucție completă, aici fiind amenajate terminalul transportului public local ca și terminalul interurban, iar vehiculele vor putea staționa pe teritoriul terminalului doar pe durata urcării și coborârii călătorilor.

Ca parte integrantă a infrastructurii de autobuze, pe strada Salcâm, în curtea societății comerciale Goscom, va fi amenajat un depou cu spații necesare pentru autobuzele pe gaz comprimat, care deservesc transportul public local, respectiv ateliere de reparații și o stație de alimentare. Pentru această investiție din urmă procedura de licitație va trebui repetată.

Szerzodesalairas Buszpalyaudvar