chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

Duális képzés az innováció növelése és a gazdaság megerősítése érdekében egy integrált konzorciumon keresztül

Header pnrr


A duális szakoktatás megerősítését és a taplocai iskolai kampusz fejlesztését finanszírozó pályázat aláírásával, Csíkszerda önkormányzata, mint kedvezményezett, vállalta, hogy a regionális szakoktatás erős központjává alakítja Csíkszeredát. Az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) finanszírozásában megvalósuló projekt kódja: ID-24. A megvalósítás időszaka 2024. március 28.–2026. június 30.  

A beruházás célja egy olyan duális oktatási kampusz létrehozása, amely a hallgatók számára elméleti ismereteket és gyakorlati tapasztalatokat egyaránt nyújt az általuk választott szakterületen.

A pályázás mentén, a Csíkszereda központú regionális duális képzés kialakítása érdekében több mint egy évvel ezelőtt létrejött egy konzorcium. A csoportosulásnak Csíkszereda a vezetője, és tagja még Hargita Megye Tanácsa, a Maros megyei Erdőszentgyörgy és Nyárádszereda városok önkormányzatai, a négy csíkszeredai szakiskola, a Sapientia EMTE, Hargita megyei és erdélyi vállalkozások, vállalkozói és szakmai, valamint civil szervezetek.

A projekt az Oktatási Minisztérium ügykezelésében valósul meg, és az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) C15-Oktatás komponense finanszírozza az oktatási miniszter 5068-as számú 2023 július 7-ei rendelete alapján. Az aláírt finanszírozási szerződés értéke 96.157.057,22 lej Áfával– ez az Országos Helyreállítási Terv (PNRR) vissza nem térítendő forrását képezi. Csíkszereda önrésze 19.650.807,66 lej áfával, valamint a megvalósuláshoz Hargita Megye Tanácsa 5.864.320,00 lejjel járul hozzá. A projekt teljes értéke 121.627.184,88 lei Áfával számolva.

Sajtóközlemény (2024. május 8.)