chevron_right
Monitorul oficial local

AMENAJAREA ZONEI ȘTRANDULUI MUNICIPAL VA ÎNCEPE ÎN ACEASTĂ LUNĂ

Szerzodesalairas Ka Jf Bb

Conform contractului de execuție semnat astăzi, până la sfârșitul anului 2023 un spațiu verde modern va întâmpina vizitatorii în vecinătatea fostului ștrand municipal. În cadrul proiectului finanțat de UE, va fi construită o pistă pentru biciclete de-a lungul străzii Băilor, pe distanța dintre noul parc realizat și calea ferată.

 

Municipiul Miercurea-Ciuc a atras 6,17 milioane de lei din fonduri europene și guvernamentale pentru reabilitarea zonei adiacente ștrandului municipal. Proiectul tehnic a fost întocmit de către firma locală SC Proiect Consulting SRL. Pentru realizarea proiectului a fost nevoie de o a doua sesiunea de licitație, care în cele din urmă a fost câștigată de către compania Garden Proiect din Mădăraș Ciuc. Bugetul total al proiectului se ridică la 7,28 milioane de lei, iar contractul de execuție în valoare de 6,24 milioane de lei a fost semnat astăzi de viceprimarul Bors Béla și János Ferdinánd, patronul firmei de construcții.

În cadrul momentului festiv de semnare a contractului, principalele detalii ale procesului de reabilitare au fost prezentate de către primarul Korodi Attila. Proiectul acoperă 19 500 de metri pătrați și include reabilitarea spațiului verde și construirea unei piste de biciclete cu o lungime de 1,2 km între pasajul subteran al căii ferate până la noul parc. Bicicliștii își pot lăsa bicicletele în clădirea de servicii cu acoperiș verde, dotat și cu toalete. Parcul va dispune de terenuri de sport (fotbal, tenis cu piciorul, pistă de alergare, pistă Mountain Bike), un loc de joacă și elemente de cățărare unice în orașul nostru, un traseu natural cu tematica faunei și un punct de belvedere. Pista de alergare cu o lungime de 306 metri se va întinde de-a lungul unui dig, care va servi ca un element de protecție împotriva vântului.

Perioada de construire este de 12 luni, iar lucrările vor începe în această lună.

„În legătură cu fostul ștrand municipal mai avem semne de întrebări, multe lucruri trebuie încă clarificate. Din aceste considerente reamenajarea acestuia nici nu a fost inclusă în proiect. De pildă nu dispunem în zonă de o sursă de apă minerală utilizabilă. Iar din acest motiv ar fi nerentabil să administrăm un ștrand de acest tip. Facem progrese încurajatoare în legătură ștrandul IPIC, și vom reveni cu informații la momentul oportun” – a declarat Korodi Attila.

Szerzodesalairas Ka Jf Bb