chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

SPARTANT SZERVEZÜNK CSÍKSZEREDÁBAN!

Whatsapp Image 2024 04 23 At 14 17 43

Újabb nagy sikerű sporteseményt ismerhetünk meg Csíkszeredában: városunkban szeptember 21-én Spartan versenyt szervezünk, ezzel felkerülünk az egyre szélesebb körben űzött, emberpróbáló mozgásforma világtérképére. A várhatóan több ezer embert megmozgató eseményt ma jelentette be Korodi Attila polgármester és Ilyés Lóránd versenyigazgató.

 

A terepfutást akadályfutással ötvöző Spartan 2014-ben indult világhódító útjára az Amerikai Egyesült Államokból, azóta több mint negyven országban szervezik. Romániában 2018-ban honosította meg Ilyés Lóránd és csapata.

„Csíkszeredában szervezzük a három idei romániai Spartan verseny egyikét. Ez örömteli egyrészt a sportág helyi követői számára, másrészt a turizmus szempontjából, hiszen egy-egy ilyen verseny nagy számú sportolót vonz a városunkba. Köszönjük a kezdeményezők partnerségét” – fogalmazott Korodi Attila a hivatalos bejelentés alkalmából szervezett mai sajtótájékoztatón.

„A felnőttek 5 és 10 km-es szakaszok közül választhatnak, a gyermekek pedig korosztályonként több távon próbálhatják ki magukat. A 10 km-es szakasz ugyanakkor az országos bajnokság döntője lesz, tehát bajnokokat is avatunk Csíkszeredában. Az útvonalat hagyományosan csak az utolsó napokban ismertetjük teljes egészében, de azt már most elmondhatjuk, hogy az útvonalak érintik a városközpontot és a hosszabb táv a Nagysomlyót is” – közölte Ilyes Lóránd versenyigazgató.

Csíkszeredában aktív közösség hódol a Spartannak. Őket Toma Albert Zsuzsanna és Ferencz Kinga képviselte a sajtótájékoztatón. Mint elmondták, egy-egy Spartan teljesítése során az érzelmek széles skáláján mozog a sportoló, és ez is erős közösséggé kovácsolta őket az évek során. A Spartan Training Group Miercurea Ciuc / Csíkszereda nevű Facebook-csoportban bárki csatlakozhat hozzájuk, bekapcsolódhatnak az edzéseikbe, együtt készülhetnek a szeptemberi megmérettetésre.

A nevezés is elindult már: a ro.spartan.com oldalon megvásárolhatják a benevezési csomagot, és ugyanitt részletes információkkal is szolgálnak.

Whatsapp Image 2024 04 23 At 14 17 43