chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

MÉRFÖLDKŐ AZ IPARI PARK LÉTREHOZÁSÁBAN

Onkormanyzati Ules 0126

Ipari park létrehozása céljából Csíkszereda Önkormányzata egyhangúlag támogatta ma egy 92,8 hektáros területre vonatkozó övezeti rendezési terv (PUZ) közhasznúvá minősítését. A beltelkesítéshez ugyanis PUZ szükséges, ennek elkészítése pedig a megvalósítás következő fázisa. A mostani nyugati ipari övezet szomszédságában fekvő terület a munkahelyteremtés legfőbb melegágyává válhat Csíkszeredában.

 

Csíkszereda városvezető testülete az év első soros havi ülését tartotta ma délben. Az ülést felvezető beszédében Korodi Attila polgármester rámutatott: nehéz év elé nézünk, hiszen a költségvetés általános számaihoz viszonyítva a személyi jövedelemadó visszaosztásából a kormány visszatartott tavalyhoz képest 20 millió lejt, a folyó évhez képest pedig 34 millió lejt.

„Csíkszereda működésében ez fájdalmas hiány lesz. A városházának és az önkormányzati alintézményeknek is nagyon meg kell húzniuk a nadrágszíjat: abból a fejezetből vontak el összegeket, amelyből a város életét, a kultúrát, a sportot erősítjük, karbantartjuk az utakat, közterületeket, támogatjuk a civil társadalmi és egyházi programokat, működtetjük az iskolahálózatot, a szociális rendszert” – fejtette ki az elöljáró. Megjegyezte: az eddiginél szerényebben ugyan, de minden intézmény és rendezvény működni fog 2024-ben is. A kormány egyébként országos szinten 12 milliárd lejt von meg az önkormányzatoktól.

„Mai napirendünk kiemelkedő pontja az ipari parkot érinti. A közel 93 hektáros terület a helyi vállalkozók fejlődése és a városunk iránt érdeklődő befektetők idevonzása szempontjából is stratégiai fontosságú” – fogalmazott Korodi Attila, külön megköszönve azt az időigényes munkát, amely a tulajdonjogi tisztázáshoz vezetett.

Az önkormányzat tulajdonában levő terület az Olt és a vasút között helyezkedik el, a Rét utcától északra. Csíkszereda majdani gyorsforgalmi terelőútja is itt halad el, kiszolgálva az ipari parkot. A terület jelenleg kültelek, a testület ma a beltelkesítést szolgáló övezeti rendezési terv közhasznúságáról határozott.

Onkormanyzati Ules 0126