chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

KEZDŐDHET AZ AUTÓBUSZ-TELEPHELY KIVITELEZÉSE

Autobusz Telephely

Révbe ért a sűrített gázzal működő autóbuszok telephelyének kivitelezése: Csíkszereda Városháza és a helyi Tectum Company Rt. ma aláírta a garázsokat, szerelőműhelyt és töltőállomást magában foglaló beruházás kivitelezési szerződését.

 

A városi autóbuszok telephelyéül szolgáló Akác utcai beruházás az európai uniós mobilitási pályázati csomag részét képezi, a buszpályaudvar felújításával együtt. Míg a pályaudvar a kivitelezés fázisában tart, a telephely megvalósítását többrendbeli eredménytelen közbeszerzés késleltette. A várakozás ideje ma lejárt: Bors Béla alpolgármester és a Tectum Company Rt. vezérigazgatója, Vigh Menyhárt aláírta a kivitelezési szerződést.

„Öröm számunkra, hogy helyi vállalkozás nyerte el a közbeszerzést, mert olyan kivitelezőre van szükségünk, amely szívügyének tekinti ezt a stratégiai fontosságú beruházást. A csíkszeredai városi tömegközlekedés fejlesztésének minden értelemben ez a telephely a kiindulópontja” – fogalmazott mai sajtótájékoztatóján Korodi Attila polgármester.

A részletes műszaki tudnivalókról Bors Béla alpolgármester és a részvénytársaság vezérigazgatója számolt be.

„Ez a bő 1 hektár lesz a tömegközlekedésünk szíve: itt helyezzük el, szereljük és töltjük meg üzemanyaggal a sűrített gázzal működő 23 új autóbuszt. Egy meglévő épületet szerelőműhellyé alakítunk át, épül továbbá egy garázs 24 autóbuszbeállóval, továbbá egy töltőállomás és autóbuszmosó is” – részletezte Bors Béla.

A területnek mintegy 30 százaléka beépül, közel felét aszfalttal borítják, 17 százaléka pedig zöldövezet lesz. A kivitelezési szerződés értéke 25,36 millió lej, ebből közel 9,2 millió lej képezi az Európai Unió támogatását, a fennmaradó összeget pedig a város a saját költségvetéséből fedezi.

Autobusz Telephely