chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

KÉNYELMESEN HASZNÁLHATÓ IMMÁR A KÖRFORGALOM

Korforgalom1

Átfogó javítása után a nagy tengelysúlyú járművek számára is könnyedén használhatóvá vált a Szentlélek utcai körforgalom. A nyári karbantartásból javított körforgalmat némileg elmozdították és a kockaköveket aszfaltra cserélték.

 

A helyi kivitelező, az ING Service minőségi munkát végzett a Szentlélek utca és a Hunyadi János utca kereszteződésében kialakított körforgalomnál. A város egyik legforgalmasabb csomópontjára korábban rengeteg panasz érkezett, a nyári útkarbantartásra elkülönített költségekből pedig a panaszok figyelembe vételével sikerült kényelmesen használhatóvá módosítani a körforgalmat.

Korodi Attila polgármester és Bors Béla alpolgármester a beavatkozás lezárását követően ma sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a legfontosabb változásokra. Mint elmondták: a körforgalmat az eredeti tengelyéből 1 méternyit kimozdították a szentléleki városkijárat irányába, a kockaköveket aszfaltra cserélték, lekerekített szegélyköveket használtak, szintre emelték az elágazásban levő tíz aknafedőt, süllyesztettek helyenként a járda szintjén, és a forgalomterelő járdaszigetekből csupán kettőt hagytak meg a könnyebb ki- és behajtás érdekében.

A beavatkozást sürgette, hogy a körforgalom állapota jelentősen megromlott – főként a keleti ipari övezetet használó teherautók forgalma következtében. A javításakor egyik fő szempont így természetesen a teherautók általi használhatóság volt, és a városvezetők elmondták: a módosítás nyomán valamennyi autó számára gördülékenyebbé vált a közlekedés.

Korforgalom1