chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

„JOBB JÖVŐT A KÖZÖSSÉGEKBEN ALAP” - Ötletpályázat és polgári projektek Csíkszeredában

Csikszereda Latkep

Csíkszeredában a programot a Marosszéki Közösségi Alapítvány koordinálja, amely a Lidl Romania támogatásával 245.000 lejt biztosít a pályázat útján elnyerhető támogatásokra.  Támogathatóak a nem kormányzati, politikailag független szervezetek, kezdeményező csoportok és oktatási intézmények (óvodák, iskolák, oktatási központok stb.) projektjei. Az érdeklődők 2022. augusztus 24-ig nyújthatják be elképzeléseiket a program honlapján elérhető pályázati dokumentáció kitöltésével.

A csíkszeredai program beavatkozási irányait a helyi közigazgatással és a civil társadalommal folytatott párbeszédet követően, a közösség igényeinek konzultációs és feltérképezési folyamatát, részvételi alapon határozták meg. Így a program olyan projektötleteket támogat, amelyek élménypedagógiai elemet tartalmaznak, valamint olyan projekteket, amelyek környezetmegőrzési és -védelmi tevékenységeket foglalnak magukban, vagy amelyek a közösségi tereket javítják.

A program keretében olyan kezdeményezések, mint például a városi mobilitást és a fizikai egészséget elősegítő, közterületi műhelyek, vagy olyan kulturális és művészeti tevékenységek, amelyek kreatív kezdeményezéseken keresztül ösztönzik a gyermekek és fiatalok szenvedélyét, támogathatók és mentorálhatók. A pályázatokat olyan projektekre várják, amelyek célja az energiafogyasztás csökkentése vagy a közösségi problémák megoldására való reagálás és részvétel ösztönzése.

Július 21. és augusztus 15. között a Marosszéki Közösségi Alapítvány csapata ingyenes tájékoztató foglalkozásokat szervez a potenciális pályázóknak. Ezekre az ülésekre két szakaszban kerül sor: az első szakaszban a pályázati űrlappal kapcsolatos kérdésekről, a második szakaszban pedig a javaslatok javítását célzó pontosításokról és konkrét visszajelzésekről lesz szó. A nyertes projektek végső kiválasztását a Szebb Jövőért Alap (környezetvédelem és oktatás) területén tevékenykedő, Csíkszereda közösségéhez kötődő szakértőkből és a Marosszéki Közösségi Alapítvány képviselőiből, valamint a helyi önkormányzat képviselőjéből álló értékelő bizottság fogja elvégezni, a helyben meghatározott és a támogatási útmutatóban megtekinthető kritériumok alapján.

A támogatási program részletei és a pályázati eljáráshoz szükséges egyéb anyagok megtalálhatók a www.fondulpentruunviitormaibun.ro, a www.fcmures.org oldalon, valamint a program országos és helyi Facebook-oldalán.

További információk a programról ITT találhatók.

Csikszereda Latkep