chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

ÉPÍTŐTELEPPÉ VÁLIK A HARGITA UTCA IS

Hargita0

Csíkszereda Városháza és a helyi ING Service Kft. aláírta a Hargita utca felújításának kivitelezési szerződését. A nyugati ipari övezet főútja uniós társfinanszírozásból újul meg, a kivitelezés során pedig arra törekednek a felek, hogy a műszaki terveknek a vállalkozók szempontjából hátrányos elemeit „finomítsák” a törvény adta keretek között. A kivitelezési idő 10 hónap.

 

Fontos állomásához érkezett a Regionális Operatív Programból finanszírozott mobilitási projekteknek a Hargita utcára vonatkozó komponense: a nyugati városkijárattól az épülő felüljáróig terjedő szakasznak hamarosan elkezdődik az átfogó felújítása, ugyanis Csíkszereda Városháza és a közbeszerzési eljáráson nyertesnek hirdetett helyi ING Service Kft. aláírta a kivitelezési szerződést.

Az 1370 méter hosszú útszakaszon a gépjárműforgalom számára 2x2 sávot alakítanak ki, és mindkét oldalon biciklisáv és járda is épül, helyenként fasorral. Az útnak három fontos kereszteződése lesz: a Hajnal utcánál és a felüljáró aljánál körforgalmat alakítanak ki, a Rét utcánál pedig T-kereszteződés lesz.

Február végén az ipari övezet vállalkozói petícióban fordultak a jelenlegi városvezetéshez, hogy kifejezzék nemtetszésüket a korábbi elöljárók idejében megrendelt tervek iránt.

„A tervek által előírt szerkezetben nem történik látványos módosulás, de forgalmi kérdésekben olyan megoldásokat keresünk, amelyek nem hozzák hátrányos helyzetbe a gazdasági szereplőket. Ezek főként a felfestést illetően eredményeznek változásokat: nem lesznek például buszsávok, az út tengelyén pedig nem lesznek elválasztó elemek sem. Fontos szempont a teherforgalom ésszerű kezelése, és ezzel összefüggésben a kerékpárutak kezelése is. Különösen örülünk a helyi kivitelezőnek azért, mert vele együtt jobban átlátjuk a módosítások szükségességét” – fogalmazott Korodi Attila polgármester.

A Bors Béla alpolgármester és Buzogány Károly, a kivitelező vezérigazgatója által aláírt kivitelezési szerződés értéke 18,93 millió lej. Az Európai Unió és a kormány összesen 7,19 millió lejjel támogatja a beruházást, a fennmaradó összeget a város a saját forrásaiból teremti elő. A kivitelezési idő 10 hónap, de ebbe a kényszerű (például téli) leállások nem tartoznak bele.

Hargita0