chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

CSÍKSZEREDA–RIEHEN: ÉLŐ TESTVÉRTELEPÜLÉSI KAPCSOLAT

Riehen2

Csíkszereda testvérvárosa, a svájci Riehen küldöttségét fogadta október 21-én, pénteken délelőtt Korodi Attila polgármester, valamint Bors Béla és Sógor Enikő alpolgármesterek a Városházán.

A küldöttséget Riehen város héttagú vezetőtanácsának egyik tagja, Guido Vogel vezette. Továbbá jelen volt Regula Ringger, a rieheni ProCsik egyesület elnöke és a Verein ProCsik egyesület vezetőségének több tagja is. A látogatás elsődleges célja a testvérvárosi kapcsolat megerősítése volt, illetve az ismerkedés Csíkszereda jelenlegi városvezetése és Riehen község vezetősége között. A küldöttség ugyanakkor tájékozódni kívánt arról, hogyan működnek a romániai közigazgatási struktúrák, milyen a romániai politikai helyzet. Kiemelten érdeklődtek a szociális háló működése és annak állami finanszírozása felől.

Korodi Attila polgármester ismertette az új városvezetés tevékenységét, céljait, főbb irányvonalait. Sógor Enikő alpolgármester a szociális igazgatóság tevékenységéről tartott bemutatót, rámutatva azokra a területekre, amelyek eddig is kapcsolódási pontok voltak a rieheni támogatások szempontjából, és amelyek az elkövetkezőkben is sarokpontjai lehetnek a testvértelepülési kapcsolatnak.

A nonprofit, apolitikus, közhasznú Riehen Egyesület több mint 30 éve fejti ki sokrétű munkáját városunkban. Fő tevékenységei közé tartozik az Idősek Providentia Központjának működtetése, erdei iskola projekt és közösségépítő tevékenységek a pottyandi Erdei Iskola Házban, ingyenes gyerekebédeltetés és délutáni oktatás a Xantus János iskola szociálisan hátrányos helyzetű kisiskolásai számára.

Riehen2