chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

Családi pótlék

Családi pótlék, kérés.

A családtámogatási támogatás a 18 éves kor alatti gyermekeket nevelő és gondozó, alacsony jövedelmű családok számára nyújtott támogatási forma.

Kedvezményezettek

Férjből, feleségből és eltartott gyermekekből álló család (kiegészítő támogatás)

Egyedülálló személyből és eltartott gyermekeikből álló család (egyszülős támogatás)

Támogatási feltételek

A támogatást kérelem és saját felelősségről szóló nyilatkozat alapján nyújtják, amelyhez csatolják a család összetételére, jövedelmére és adott esetben a gondozott gyermekek iskolai tanfolyamokon való részvételére vonatkozó igazoló dokumentumokat. A dokumentumokat a család lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti helyi városházán kell nyilvántartásba venni.

A támogatási támogatás odaítélése iránti kérelem megoldása érdekében a család lakóhelyén vagy adott esetben a család lakóhelyén szociális környezettanulmányt végeznek.

A támogatásra való jogosultságot és annak összegét a polgármester írásbeli rendeletében állapítja meg, és a támogatásra való jogosultságot a kérelem nyilvántartásba vételét követő hónaptól kell megadni.

A juttatás nyújtásának feltételeinek teljesítése érdekében 12 havonta vagy szükség esetén szociális felméréseket végeznek.

A kedvezményezettek kötelezettségei

A támogatás jogosultja a támogatásra való jogosultság megállapítását követően köteles rendszeresen nyilatkozatot benyújtani a család összetételéről és tagjainak jövedelméről.