chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

VÁROSBEJÁRATOK TERVPÁLYÁZAT: EREDMÉNYT HIRDETTÜNK

Varosbejaratok 01

Lezárult a Csíkszereda Városháza által meghirdetett Városbejáratok tervpályázat: a legjobbnak ítélt pályamunkákat ma ismertették eredményhirdetés keretében. A majdani városbejárati építmények a nyertes gondolatok ötvözéséből születnek meg.

 

Csíkszereda hét városbejárata közül jelenleg két helyszínen köszönti az ide érkezőket a kommunizmus idejéből fennmaradt egy-egy építmény. Csíkszereda Városháza szívügye, hogy a város identitását tükröző, egységes köszöntő elemek díszítsék a bejáratokat, e célból hirdette meg májusban az ötletek becsatornázására hivatott, pénzdíjas tervpályázatot. Az augusztusi határidőre tizenegy pályamunka érkezett be, a legjobbakat pedig ma mutatta be a nyilvánosságnak Korodi Attila polgármester és Albert Sándor főépítész.

„Régóta dédelgetett projektünkre kaptunk szakmai választ: egyrészt a tizenegy érdekes pályamunka hiteles visszajelzésnek minősül arra vonatkozóan, hogy a tervezők miben látják Csíkszereda identitását, másrészt a zsűri döntése megmutatta, hogy mi az irány a későbbi megvalósítás felé” – fogalmazott Korodi Attila polgármester.

„A pályázatok között nagyon sok a jó munka, viszont egyikben sem éreztünk átütő sikert. Emiatt a zsűri úgy döntött, hogy első helyezettet nem hirdet, ugyanakkor egyértelmű, hogy melyik pályázatok alkotóival beszélgetünk el a legjobb elképzelések ötvözése érdekében” – mondta el Albert Sándor főépítész.

A legjobb pályamunkákat a polgármester jelentette be, és rövid szakmai észrevételeket közölt róluk a főépítész. A két második helyezettnek ítélt pályázat András Szilárd, illetve Blága-Kósa Bernadett és Blága-Kósa Botond munkáját dicséri. Harmadik helyezett az Esztány Győző, András Szilárd és Bálint Tamás alkotta csapat, míg dicséretben részesült Vaszi Benedek és Száva Nándor, illetve Török Áron Lóránt pályázata.

A tervpályázat nem kötelezi Csíkszereda Városházát arra, hogy szerződést kössön a legjobb tervek alkotóival. A továbbiakban a főépítész szakmai irányítása alatt válik véglegessé a legjobb gondolatokat ötvöző változat, amelyet a megvalósítás során alkalmazunk. Mint Korodi Attila megjegyezte: a városvezetés a későbbiekben a Csíkszeredát alkotó egykori falvak önazonoságának erősítését is szeretné köztéri elemek útján is megjeleníteni, és ebben a törekvésben is sokat segítenek a benyújtott ötletek.

Varosbejaratok 01