chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

VÁROSBEJÁRATOK EGYSÉGESÍTÉSÉRŐL, ÓVODAHÁLÓZAT-BŐVÍTÉSRŐL DÖNTÖTTEK

Tanacsules 0127 1

Az önkormányzati testület mai soros ülésén elfogadta a városbejáratok egységesítésére irányuló tervpályázat szabályzatát, így februárban meghirdethető a pénzjutalommal járó pályázat. A városvezetők arról is határoztak, hogy a következő tanévtől az újonnan épült Angyalkert Napközi is részévé válik a helyi oktatási hálózatnak.

 

Az önkormányzati testület mai soros ülésének felvezetőjében Korodi Attila polgármester jelezte: február 2-án határoznak a 2023-as költségvetésről, amely a korábbi évekhez hasonlóan fejlesztés-orientált.

A polgármester kitért a Márton Áron Gimnázium ballagása körül kialakult feszült helyzetre is. Mint kifejtette: nincs jogi akadálya a június 2-i ballagásnak. „Innen is üzenjük az iskola vezetőségének, hogy a vezetőtanáccsal együttműködve zárják le ezt a vitát!” – fogalmazott Korodi Attila.

A napirendekre térve az elöljáró három témát emelt ki: a Nagymező utcai közérdekű beruházással kapcsolatban az érintettek támogató hozzáállását köszönte, rámutatott az iskolahálózat következő tanévi kiemelten fontos változására, illetve a városbejáratok egységesítésére irányuló tervpályázat szabályzatának elfogadására.

A Nagymező utca akkor válhat urbanisztikailag rendezetté és fejleszthetővé, ha az egyik oldalán járda, a másik oldalán bicikliút létesül. Ennek érdekében kisajátítások történnek, és a városháza köszöni az érintettek partnerségét. (Erre vonatkozó felhívásunk itt olvasható.)

A Szent Kereszt Plébánia által magyar állami támogatásból épített Angyalkert Napközi már a következő tanévtől kezdve az iskolahálózat részét képezi – erről is határozott a testület. A Szív utcai új építésű ingatlan 8 csoportban 150 óvodáskorú gyermeket fogad 2023 őszétől. Korodi Attila köszöni a megvalósítónak és a finanszírozóknak a magyar nyelvű oktatás támogatása melletti elkötelezettségüket.

A helyi identitástudatot növeli a településrendezési osztály tervpályázata, amelynek a szabályzatát szintén ma fogadta el a testület. Az ütemterv szerint február 20-án hirdetik meg a pénzjutalommal járó pályázatot, amely arra hivatott, hogy a városbejáratokhoz egységes arculattal ellátott üdvözlő elemek épülhessenek. A pályázók júniusig nyújthatják be a terveket, amelyeket a lakosság körében is megversenyeztetnek, majd pedig szakmai zsűri felel a végső elbírálásukért. Az üdvözlők a magyar és a román nyelv mellett székely rovásírással is köszöntik az ide látogatókat.

Tanacsules 0127 1