chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

VÁRJUK A GAZDÁKAT A VÁROSHÁZÁRA AZ APIA-S TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSE ELŐTT!

Mezogazda

A Csíkszeredában állatot tenyésztő vagy mezőgazdasági földterülettel rendelkező magán- és jogi személyek március 1-jéig jelentkezhetnek be a Mezőgazdasági nyilvántartóba. Erre egyrészt törvény kötelezi a gazdákat (tulajdonosokat és bérlőket egyaránt), másrészt a regisztráció a terület alapú (APIA-s) támogatások igénylésének is feltétele.

 

A 2009/98-as számú törvény arra kötelezi a földművelőket és az állattenyésztőket, hogy jelentkezzenek be és évente frissítsék adataikat a Mezőgazdasági nyilvántartóban. Különösen fontos az ügyintézés azon esetekben, amikor a mezőgazdasági földterületek mérete vagy az állatállomány száma megváltozott. A terület alapú támogatások igénylésekor szintén feltétel a nyilvántartóban eszközölt adatfrissítés.

Csíkszereda Városháza (Vár tér 1. szám) 43-as irodájában keddi és csütörtöki napokon 9–13 és 14–16 óra között fogadják a gazdákat, március 1-jéig. További információkat a 0266–315120/243-as és a 0735–209469-es telefonszámokon, illetve a mezogazdasag@szereda.ro e-mail-címen igényelhetnek.

Mezogazda