chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

ÚJRA KERGE OLIMPIA HELYSZÍNE LESZ HARGITAFÜRDŐ

Whatsapp Image 2024 03 08 At 14 34 37 04a2b222

Négy év kihagyás után, március 16-án visszatér a Kerge Olimpia a hargitafürdői Csipike sípályára. A Panoráma 1756 Egyesület és a hargitafürdői közösség, Csíkszereda Városháza és a Csicsói Közbirtokosság partnerségével fontosnak tartja életben tartani ezt a mókás rendezvényt, hiszen nagyszerű lehetőséget jelent az üdőlőtelep népszerűsítésében, ugyanakkor jelentős közösségkovácsoló szerepet is játszik.

A Kerge Olimpia helyszínén, a Csipike pálya tetején tartott sajtótájékoztató alkalmával Korodi Attila polgármester gratulált a hargitafürdői vállalkozók és a közösség összefogásáért, ugyanakkor köszönetét tolmácsolta a korábbi alkalmak szervezőinek. „Olyan eseményeket szeretnénk támogatni folyamatosan, amelyek által Hargitafürdő még vonzóbbá válik a sportolásra, kikapcsolódásra vágyók számára” – fogalmazott az elöljáró, majd hozzátette, megteremtettük a hagyományát az autós gyorsulási versenyeknek, motoros találkozó helyszíne is az üdülőtelep, biatlon és triatlon versenyeket szervezünk, most meg annak hagyományát igyekszünk folytatni, hogy évről évre egy nagy mókával zárjuk a téli szezont.

Március harmadik hétvégéjén minden adott lesz a feledhetetlen szórakozáshoz. Amint Tófalvi Éva,  a szervezésben jelentős részt vállaló önkormányzati képviselő elmondta, egész napos programmal készülnek. A rendezvény nyitányaként, 10.30-kor lobban lángra az olimpiai láng, majd a medvetánccal, valamint a bikinis és retró sízéssel melegítik a hangulatot. A kerge mobilok csúszása 12 órakor kezdődik. Szép Zoltán, a szervező csapat tagja rámutatott: tudatában vannak annak, hogy az idő rövidsége miatt az előző évekhez képest kevesebb Kerge mobil készülhet el. Eddig négy csapat jelentkezett be, de akár az esemény napján is lehet regisztrálni bármelyik versenyszámra. Az idei Kerge Olimpián sem marad el az asszonycipelés. Fellép a Pittyes2es és Gyufa, a jó hangulatról György Boti humorista és DJ Forró gondoskodik majd, a benevezőkre pedig értékes díjak várnak.

A szervezők szerint az idei rendezvénnyel elsősorban a hagyomány újraélesztésére és a folytonosság fenntartására törekszenek, hiszen ez a bohókás szezonzáró rendezvény nagyon sok ember mozgat meg, és egy igazi színfoltja a régiónak.

Fontos gyakorlati tudnivalót is megosztottak a szervezők. A korábbi évek tapasztalataiból kiindulva, a Kerge Olimpiára érkezők mindaddig felhajthatnak az üdülőtelepre, amíg be nem telnek a kijelölt parkolóhelyek. Ezt követően a Tolvajos-tetőn lesz biztosítva a parkolás, innen a Csíki Trans által biztosított autóbuszokkal szállítják fel a résztvevőket.

Whatsapp Image 2024 03 08 At 14 34 37 04a2b222