chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

ÚJABB KILENC TÖMBHÁZAT HŐSZIGETELNEK IDÉN

Hoszig S 9

Százharminchatra növekszik a hőszigetelt tömbházak száma Csíkszeredában, amennyiben elkészül annak a kilenc lakótömbnek a felújítása is, amelyek kivitelezési szerződését ma, sajtótájékoztató keretében írta alá Bors Béla alpolgármester és Vigh Ádám, a helyi Tectum Company Rt. vezetője.

 

A már befejezett 112 tömbház, illetve a jelenleg felújítás alatt álló 15 és a most leszerződött 9 társasház felújítási munkálatainak befejezésével a 2023-as év végére elérjük, hogy a város tömbházainak 37 százaléka energetikailag korszerűvé válik – mutatott rá Korodi Attila. A polgármester azt is hangsúlyozta, nem állnak meg itt. Már készülnek a tervek a következő uniós fejlesztési ciklus pályázati kiírásaira.

A Pacsirta sétány 5., és 7., a Testvériség sugárút 11/AB, 15/AB, a Tudor Vladimirescu utca 17., a Müller László utca 4/ABC, a Kossuth Lajos utca 42., valamint a Decemberi forradalom utca 26/AB és 32/AB szám alatti tömházak hőszigetelésére vonatkozó közbeszerzési eljárást a Tectum Company Rt. nyerte egy helyi cégekből álló konzorcium élén.

A 23.194.936,83 lej összértékű szerződést aláíró Bors Béla alpolgármester szerint mindképp örvendetes, hogy helyi vállalkozók végzik a munkálatokat. Mint mondta, korábbi tapasztalatokra alapozva lényeges és szemmel látható minőségbeli különbségek vannak a helyi és a más városból érkező kivitelezők által végzett munka között.

Az Európai Unió Regionális Operatív Programjának finanszírozásával zajló felújítás ez esetben is tartalmazza a falak, az alagsorok, a padlástér hőszigetelését, villámhárítók felszerelését, a tető helyreállítását, továbbá a nyílászárók és a lépcsőházakban lévő izzók cseréjét. A kivitelezési határidő a kezdési parancstól számítva 6 hónap.

Vigh Ádám, a cégtársulás képviselője szerint nagyon szoros a határidő, de a társulásban részt vevő helyi vállalkozásokkal együtt képesek lesznek ezt a nagy feladatot végrehajtani. Ha március közepén el tudják kezdeni a munkálatokat, a lakók már a következő fűtési szezonban megtapasztalják a hőszigetelés hasznát.

A városháza ugyanakkor további 25 tömbház hőszigetelését készíti elő a Regionális Opertatív Program keretében, és az Országos Helyreállítási Tervből is igényelt finanszírozást 26 tömbház felújítására.

Hoszig S 9