chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

TOVÁBBFEJLESZTIK A KELETI IPARI ÖVEZETET

Set

A Romániában piacvezető csíkszeredai profilgyártó, a SET PROD COM beruházása révén új gyártócsarnok épül a város keleti ipari övezetében. A 2,8 millió eurós magánberuházás révén használatba vesznek egy tönkrement, kommunizmus korabeli épületmaradványt is, mindez pedig hozzájárul az ipari övezet szebbé tételéhez.

 

„Kifejezetten örülünk annak, hogy egy helyi cég ilyen léptékű beruházást valósít meg a városban, egy olyan ipari övezetben, amely igencsak fejlesztésre szorul. A város szempontjából azért is fontos ez, mert az erős helyi cégek jelentik a gazdasági fejlődés alapját” – fogalmazott Korodi Attila polgármester a szándéknyilatkozat aláírása alkalmából szervezett mai sajtótájékoztatón.

A Romániában piacvezető profilgyártó SET PROD COM céget alapító és vezető házaspár, Orbán András és Orbán Emese rámutatott: a 2,8 millió eurós beruházás révén a volt ITSAIA épületében remélhetőleg már idén elkészül a termelőcsarnok, amely lehetővé teszi a külföldi piacokra való belépést szolgáló kapacitásbővítést.

Első körben a kapacitásnövelés tíz új munkahelyet eredményez, a későbbiekben viszont tovább bővül a munkahelyek száma és a beszállítói hálózat, a tönkrement ipari létesítmények felújításával és újbóli használatba vételével pedig kedvezőbb vállalkozói környezet alakul ki az ipari övezetben.

Set