chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

TÖMBHÁZ-HŐSZIGETELÉSEK: TERVEZÉS ALATT A FOLYTATÁS

26blokk

Nem lankad Csíkszeredában a hőszigetelési kedv: további huszonhat tömbház átfogó hőszigetelésének tervezésére írtunk alá ma szerződést. Az épületek közül tíz esetében ráadásul már a finanszírozás is biztosított, ezzel együtt a hőenergetikai felújítások folytonossága is.

 

Csíkszereda városvezetői 810 340 lej értékben írtak alá szerződést a bukaresti Concrete & Design Solutions Kft.-vel huszonhat tömbház hőszigetelési munkálatainak tervezésére. A tervezés magában foglalja a beavatkozási munkálatok jóváhagyási dokumentációjának (DALI) összeállítását és a végleges műszaki terveket is.

„Félév múlva részletes kivitelezési tervekkel rendelkezünk majd, és tíz tömbház esetében kezdődhet a kivitelezési közbeszerzési eljárás. Bízunk benne, hogy időközben jóváhagyják a Regionális Operatív Program pályázati útmutatóit is, és akkor a többi tizenhat társasház esetében azonnal pályázni fogunk” – fogalmazott a szerződés-aláírás alkalmával tartott sajtótájékoztatón Korodi Attila polgármester.

A Fejlesztési Minisztérium részéről, az Országos Helyreállítási Alap pályázataiból a következő tíz tömbház esetében már a finanszírozási szerződést is aláírtuk korábban: Decemberi forradalom utca 13., Festő Nagy István sétány 12/A, Gál Sándor utca 2–4., Kossuth Lajos utca 17., 19., 21., 23., Lendület sétány 2., 4., Márton Áron utca 1/AB.

A tervezési szerződésben érintettek ugyanakkor a további tömbházak is: Kossuth Lajos utca 10., 12/AB, 14., 16/AB, 18., Müller László utca 2/AC, Pacsirta sétány 4/A, Szabadság tér 2., 4., 6., 8. és 7., 9., 11., 13., 15.

Az említettek mellett lezárult további huszonöt tömbház tervezésének közbeszerzési eljárása is, így hamarosan azokra vonatkozóan is szerződést köthetünk.

26blokk