chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

TÖMBHÁZ-HŐSZIGETELÉSEK: KÖSZÖNET AZ EU-NAK ÉS A LAKOSOKNAK!

Hoszigeteles 2

Az Európai Unió és a lakók hozzájárulását méltatta Korodi Attila polgármester és Bors Béla alpolgármester azon a mai sajtótájékoztatón, amelyen tizenegy tavaly felújított tömbház költségeit ismertették. A Tudor negyedben és a Gyermek sétány övezetében közel 26,5 millió lejes beruházásokat zártak le az elmúlt esztendőben.

 

Csíkszeredában 2023 folyamán 23 tömbház hőszigetelési munkálatainak műszaki átvételezése történt meg – ezeknek közel fele a Tudor negyedben, illetve a Gyermek sétány térségében.

„A közel 26,5 millió lejes összértékből 12,14 millió lejt az Európai Unió, 2,14 millió lejt pedig az állami költségvetés fedezett, kiemelendő ugyanakkor a lakókra háruló 4,23 millió lejes összeg. Köszönjük az ők elhivatottságukat, áldozatukat!” – fogalmazott Korodi Attila polgármester. Mint az elöljáró kifejtette: a fennmaradó több mint 8,35 millió lejt a város a saját költségvetéséből biztosította.

„A tömbház-rehabilitációs programok fejlődését mutatja, hogy ma már a tízemeletes lakóépületek esetében a lift teljes cseréjére is lehetőség van. Pusztán a felvonó cseréje mintegy 165 ezer lejbe kerül, ami jelentősen megterhelné a lakókat, ha önerőből kellene elvégezniük” – jegyezte meg Bors Béla alpolgármester. A tízemeletes tömbházak közül tavaly a Testvériség sugárút 16. számú társasház kivitelezését zárták le, és az új liftet biztonsági kamerával is felszerelték.

Városunkban egyébként 2023-ban közel 51 millió lejből valósultak meg tömbház-hőszigetelések. 

Hoszigeteles 2