chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

TELKET VÁSÁROL AZ ÖNKORMÁNYZAT IDŐSEK OTTHONA ÉPÍTÉSÉRE

Tu 0229

Csíkszereda Önkormányzata idősek otthona építésének céljából két, összesen 1,77 hektár kiterjedésű erdőalji telek vásárlásáról határozott ma. Az önkormányzat februári soros ülésén számos más, nagy jelentőségű határozat született.

 

Óriási lépést tett ma Csíkszereda az önkormányzati idősek otthona megvalósítása szempontjából: a városvezető testület az Erdőalja utcában, a csibai iskolával átellenben 1,77 hektár beltelek megvásárlásáról határozott.

„Nagyon hosszú út áll még előttünk, de örvendetes, hogy végre rendelkezünk a kiindulási ponttal: az építésre alkalmas telekkel” – fogalmazott Korodi Attila polgármester az ülést felvezető beszédében. A két, építkezésre alkalmas telket közel 350 ezer euró értékben vásárolja meg az önkormányzat.

A városatyák elfogadták a vissza nem térítendő kulturális és sportpályázati kiírásokat is.

Arról is határoztak, hogy a gyermekvédelmi rendszerben levő csíkszeredai kiskorúak havi 280 lejes, a bentlakásos rendszerben ellátott, fogyatékkal élő felnőtt személyek pedig havi 330 lej támogatásban részesülnek a szociális igazgatóság részéről.

A mai önkormányzati ülés további fontos hozadékaként elfogadták a város új kereskedelmi szabályzatát. A 2018-as, mára több szempontból elavult szabályozás helyébe lépő új előírás számos szempontból a bürokráciát csökkenti, bevezetve az online ügyintézés lehetőségét, ugyanakkor esetenként szigorításokat is bevezet (például a játékgépeket üzemeltető vendéglátóipari egységek esetében, illetve a szórakozóhelyeken).

Tu 0229