chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

TELJES GÁZHÁLÓZATCSERE KEZDŐDIK A FESTŐ NAGY ISTVÁN LAKÓNEGYEDBEN

Nagyistvan Gazcsere

Jövő kedden teljes gázvezetékcsere kezdődik a Festő Nagy István sétányon és a Szív utca egyes szakaszain. A beavatkozásokat három szakaszban végzik és útlezárásokkal jár, ez pedig nemcsak a közlekedést, hanem a parkolást is megnehezíti. A kellemetlenségekkel együtt azonban új időszámítást hoz a városközponti lakónegyedben, hiszen előkészíti az átfogó felújítást.

 

A szoros együttműködés eredményeként a gázhálózatért felelős Delgaz Grid Rt. saját beruházásként nagyléptékű fejlesztést indít el a Festő Nagy István sétányon, még mielőtt elkezdődne a lakónegyed átfogó felújítása. Szakaszosan kicserélik a vezetékrendszert, és az első munkafázis rögtön húsvét után elindul, a mellékelt térkép alapján. Kérjük az autótulajdonosokat, hogy jövő keddre ezt az útszakaszt szabadítsák fel. A sétány további szakaszait, illetve a Szív utca bizonyos részeit a későbbiekben zárják le.

A munkálat várhatóan június közepéig tart. Erre az időre türelmet és megértést kérünk mindazoktól, akiknek mindennapi tevékenységét érinti a kivitelezés. A beruházó Delgaz Grid Kft. csapata minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a munkálatok gyorsan és biztonságosan haladjanak.

A gázvezetékcsere befejezésével ősszel kezdetét veszi az a munkafázis is, amikor a negyedben többek között új út- és járdaburkolatok, parkolók létesülnek, új közvilágítási hálózat készül, térfigyelő kamerákat szerelnek fel, megújulnak a zöldövezetek, lesz játszótér, utcabútorzat, zárható kerékpártároló, gördeszkások és extrém kerékpárosok által használható pálya, a tömbházak mellett pedig gumiborítású futópálya is.

Nagyistvan Gazcsere