chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

TEGYÜK EGYÜTT VIRÁGOSABBÁ TÖMBHÁZAINK ZÖLDÖVEZETEIT, LAKÓKÖRNYEZETÜNKET!

Virag

Városunk szépsége a 2022-es Virágos Magyarország versenyen kiemelkedő elismerést kapott, elnyerte a 40 ezer lakosú települések kategóriájának első díját. Ez ösztönzött bennünket a környezetszépítő mozgalom elindítására.

 

Csíkszereda Városháza környezetszépítő mozgalmat indít! Célunk a tömbházak körüli zöldövezetek virágosabbá tétele mellett az is, hogy segítsük a lakóközösségek összefogását és együttműködését, valamint elősegítsük a kulturált és vonzó lakókörnyezet kialakítását. A lakók összefogása nemcsak a városképet teszi vonzóbbá, hanem hozzájárul a város turisztikai vonzerejének erősítéséhez is.

Csíkszereda Városháza és a Városi Kertészet munkaközössége is hozzájárul ehhez a mozgalomhoz: rendelkezésre bocsátja a rózsatöveket, fűmagokat, sövényeket, és szükség esetén kölcsönöz kertészeti kéziszerszámokat (ásó, kapa, gereblye, lapát, seprű). Mindezek mellett szakmai hátteret biztosít az ültetéshez és a gondozáshoz. A lakóknak nincs más dolguk, mint lelkes csapatokat kialakítani és jelentkezni a felhívásra a buristacsilla@szereda.ro email címen, március 31.-ig. A jelentkezőkkel március 31. után felvesszük a kapcsolatot. 

Tegyük együtt virágossá és vonzóvá Csíkszeredát!

Virag