chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

SZURKOLÓBARÁT HEGYIVERSENY HÁZIGAZDÁJA LESZ CSÍKSZEREDA

Harghita Challenge Sajttaj Lfcs 1

Az elvárásoknak megfelelően szintet lépett a tavaly sikerrel bemutatkozott Hargita Hill Climb Challenge (HHCC): a hegyiverseny idén is az országos bajnokság futamaként került a versenynaptárba, ám van külföldi nevező is. Pénteken látványos megnyitó lesz a város főterén, szombaton pedig útlezárásokkal kell számolni a Hargitafürdőre vezető megyei úton.

A tavaly első alkalommal megrendezett – Ritner Béla-emlékversenyként is emlegetett – hegyiverseny szervezői, házigazdái már akkor célul tűzték ki, hogy idén magasabb kategóriában jegyezhető versenyt szerveznek. Ez meg is valósult: az országos bajnokság ötödik futama immár 1-es szorzójú, és hatvankét pilóta vesz részt a viadalon – ennyi versenyző az idei négy bajnoki futam egyikére sem nevezett be.

„Egyik legkedvesebb és legadrenalindúsabb eseményünk előtt állunk, és örülök neki, hogy a tavaszi időpont nyárira módosult, mert jobb időjárási körülmények között, a nézők számára is előnyösebb feltételek közepette tudjuk megszervezni a versenyt” – mondta Korodi Attila polgármester a szervezőkkel és partnerekkel közös mai sajtótájékoztatón.

A főszervező ACS AT Motorsport elnöke, Adrian Teslovan kifejtette: számos területen sikerült előrelépni, a verseny jó híre immár az országhatárokon is átlépett és nemzetközivé vált a mezőny. Borboly Csaba megyeitanács-elnök a verseny turisztikai, gazdasági hozadékaira hívta fel a figyelmet, valamint arra, hogy pénteken székelytermék-bemutatót szerveznek a helyi termékek népszerűsítése érdekében.

László Róbert szervezési igazgató kifejtette: a versenyhétvégét pénteken csapatbemutatóval nyitják meg Csíkszereda főterén 19.30 órától – ennek alkalmával az összes versenyautó megtekinthető lesz a Szabadság téren.

A verseny napján 8.45–13.00, valamint 14.00–18.15 között lezárják a forgalom elől a Tolvajos-tetőtől Hargitafürdőre vezető 138A jelzésű megyei utat.

A HHCC-n idén is 500 eurós pénzjutalomban részesül a győztes, vagyis A hegy királya cím elnyerője. Újdonságként külön díjazzák a legjobb fiatal versenyzőt is: ő nyeri el a Junior Flat Out Trophy-t.

A szurkolók a Tolvajos-tetőn LED-kivetítőn követhetik a versenyt, az onnan induló ingyenes szurkolói busszal pedig eljuthatnak az útvonal mentén kialakított három szurkolói övezet egyikébe vagy a hargitafürdői végállomásra is.

A versenyt a PrimaSport 2 és a PrimaSport3 csatorna is élőben közvetíti.

Harghita Challenge Sajttaj Lfcs 1