chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

RUNNING FESTIVAL CSÍKSZEREDA: A TAVALYIT IS FELÜLMÚLJUK!

Running Csiksomlyo

A versenyzők száma máris meghaladja a tavalyit, ezen a héten azonban még azok is benevezhetnek, akik eddig halogatták a jelentkezést: augusztus 28-án, vasárnap éjfélkor jár le a benevezési határidő, így még nem késtek le azok, akik részt vennének a szeptember 16–17-i megmérettetésben. A maratoni és a maratoni váltófutás, a félmaraton, az éjszakai terepfutás és a családi futás mellett ezúttal 5 km-es távon is indulhatnak.

 

Csíkszereda Városháza a tavalyi sikereken felbuzdulva idén is megszervezi a Running Festival Csíkszereda powered by Škoda elnevezésű fesztivált. A versenyzők hat versenyszám közül választhatnak. A benevezés e hét vasárnap, augusztus 28-án zárul.

„Amikor megálmodtuk a Running Festival Csíkszeredát, kettős cél vezérelt. Egyrészt a helyi-, illetve a környékbeli futóknak szerettünk volna színvonalas eseményt szervezni, másrészt pedig a futóturizmus kínálta lehetőségeket szerettük volna kihasználni. Olyan útvonalakat választottunk, amelyeken a futók helyi nevezetességeinkkel ismerkedhetnek, abban bízva, hogy így kedvet kapnak gyalogosan is megnézni városunkat” – fogalmazott Korodi Attila polgármester a város talán legismertebb helyszínén, a csíksomlyói nyeregben tartott mai sajtótájékoztatóján.

A főbb technikai tudnivalókról Miklós Edit főszervező számolt be. Mint elmondta: eddig 768 versenyző nevezett be, többen, mint ahányan tavaly. A kínálat is gazdagabb: a jó hangulatért idén is helyi együttesek felelnek, nem marad el a pasta party sem, értékes jutalomban részesül minden nevező és még értékesebb nyereményekben a legjobbak. A hosszútávfutók útvonalai azonosak a tavalyival, az éjszakai terepfutás azonban 7 km-esre bővül, ráadásul rögtön az elején a Kis-Somlyó hegyi keresztúttal kezdődik – máris sugallva, hogy az élmény a legfontosabb –, majd a messzelátó érintésével a Szent István Otthonnal szembeni rajt-célvonalnál ér véget. Újdonságként a verseny 5 km-es távon is „megfuttatja” a jelentkezőket: a YOUcanDOIT tulajdonképpen ugródeszkaként szolgál azok számára, akik bizonytalanok egyelőre a hosszabb távokon való indulásra. Az éjszakai futás szeptember 16-án, péntek este lesz, a maraton, a maratoni váltó, a félmaraton és a YOUcanDOIT másnap délelőtt, a családi futás pedig ugyancsak szombaton, délután lesz.

Versenyzők mellett önkéntesek jelentkezését is várják a szervezők, és számítanak a futókat buzdító szurkolók jelenlétére is! A verseny napján részleges forgalomkorlátozások várhatók, emiatt az autóvezetők türelmét, megértését kérik.

Minden fontos tudnivalót megtalálnak a www.runningfestival.ro honlapon. Felkészülni, vigyázz, rajt!

Running Csiksomlyo