chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEKBE KÖLTÖZNEK A SZOCIÁLIS KÖZPONT LAKÓI

Tanacsules2 1

A szociális bérlakások lakói a Városháza Ügyfélközpontjának emeleti szobáiban, a hajléktalanok pedig a zsögödfürdői oltóközpontban jutnak átmeneti szálláshoz – erről döntött ma reggeli soron kívüli ülésén Csíkszereda Önkormányzata. Napirenden volt a költségvetési többlet jóváhagyása is.

 

Mint köztudott, a Gyermek sétány 9. szám alatti szociális központ épületének szerkezete folyamatosan romlik, a Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság január 4-i döntése értelmében pedig január 15-ig ki kell üríteni az egyre veszélyesebbé váló épületet. Csíkszereda önkormányzati testülete ma arról döntött, hogy a városházi ügyfélközpont harmadik és negyedik emeletét, valamint a zsögödfürdői oltóközpont épületét a Szociális Igazgatóság ügykezelére bízza.

A szociális lakások bérlőinek túlnyomó többsége önerőből megoldotta a költözést. Azon kis létszámú (1–3 fős) családok számára, akiknek ez még nem sikerült, az önkormányzat az ügyfélközpontban biztosít átmeneti lakhatást, bér fejében. A hajléktalanoknak Zsögödfürdőben biztosítanak szállást, és akik napközben betérnének, azok a melegedőt is használhatják.

A testület emellett a korábbi évekből megmaradt költségvetési többletről is határozott. A 2023-ból megmaradt 20,9 millió lejes megtakarítást a beruházási oldalon használhatja fel a város. Ehhez az elkövetkezőkben hozzáadódik mintegy 32 millió lej, amelyet uniós projektekre előre kifizetett a város, és visszaigényelt. Így tulajdonképpen elmondható, hogy Csíkszereda 53 millió lejnyi megtakarítással vág neki a 2024-es esztendőnek.

Tanacsules2 1