chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

OKOS HULLADÉKTÁROLÓKRA ÉS HULLADÉKUDVARRA PÁLYÁZIK CSÍKSZEREDA

Okos Hulladek Hu

Az önkormányzati testület jóváhagyását követően Csíkszereda még ma megpályázza 50 okos hulladékgyűjtő konténer és egy állandóan működő hulladékudvar létesítésének finanszírozását. Az Országos Helyreállítási Tervből így további 7,62 millió lej külső forrást hívna le a város.

 

Újabb pályázati tengelyeket nyitottak meg az Országos Helyreállítási Terv részeként, ennek szellemében pedig Csíkszereda Önkormányzata azonnali ülésen határozott két pályázatról. Egyik digitalizált hulladékgyűjtő konténerek beszerzését, a másik pedig hulladékudvar létesítését célozza.

Az okos hulladékgyűjtő konténerekkel teljes tömbház-övezeteket fednének le, és a lakók kártyával nyithatnák a hulladéktárolókat, amely méri a bedobott mennyiség súlyát. A beruházás költségvonzata meghaladja a 3 millió lejt. A Csíkszeredában már ismert szekrény típusú konténerekkel kompatibilis tárolókat országos közbeszerzés után szállítják le.

A másik pályázat tárgya az újrahasznosítható hulladékok átvételére alkalmas digitalizált hulladékudvar, amely a tervek szerint a Hajnal utca 34. szám alatt működik majd – a jövőben ide költözik az Eco-Csík térségi hulladékgazdálkodási vállalat a járműparkjával együtt. A pályázati anyag alapján 12 típusú hulladékot adhatnának le a lakók ingyenesen – olyan típusú hulladékokat, amelyek méretük vagy más jellegük miatt nem helyezhetők el a hulladékgyűjtőpontokon: köztük találjuk a gumiabroncsokat, a bútorokat, a lejárt szavatosságú gyógyszereket, az akkumulátorokat és elemeket is. Csíkszereda 4,55 millió lejre pályázik erre a célra.

Okos Hulladek Hu