chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

NYILVÁNOS A TRANSYLVANIAN DESIGN WEEK NYERTES ALKOTÓINAK LISTÁJA

20230217 183028

A Transylvanian Design Week kiállításának megnyitóján a szervezők ismertették a TDW verseny nyertes alkotóinak listáját. Az esemény a Csíki Székely Múzeum és Csíkszereda Városháza szervezésében zajlik, az OTP Bank Románia támogatásával.

 

A kiállítást Oláh Gyárfás, a TDW kurátora nyitotta meg, aki ismertette a verseny nyerteseinek nevét, és Korodi Attila polgármesterrel, valamint Szén Zoltánnal, az OTP Bank regionális igazgatójával együtt átadta a díjakat. A díjazottak 4000 lejes jutalomban részesültek az OTP Bank Románia felajánlásából.

A divattervezés kategória nyertese: Iulia Efros Blana ursului (A medve bundája) című munkája.

A grafikai tervezés kategória nyertesei: Sztojka Melissza, a Fabrica és Csiby Gindele Botond, a Rokoya című munkák alkotói.

A terméktervezés kategória nyertese: Catrinel Săbăciag, a Morfoza: light & color out of this world című munka tervezője.

A motion design kategóriában a zsűri döntése alapján nem osztottak ki díjat.

A Hunguest Hotel Fenyő Conference&Spa által felajánlott különdíjat Kovács Kristóf terméktervező kapta. 

A nyertes munkák március 10-éig megtekinthetőek a TDW központi tárlatán, a Csíki Székely Múzeumban, a TDW versenyére beérkezett munkákból készült válogatás és ismert erdélyi designerek alkotásai mellett.

A központi tárlat mellett a TDW ideje alatt számos kísérőrendezvény is zajlik majd Csíkszeredában, amelyeknek fő célja az iparművészet különböző ágainak megismertetése a közönséggel, valamint találkozási lehetőség biztosítása az alkotók számára.

A rendezvény ideje alatt a múzeumban pop-up shop működik, ahol az érdeklődők megvásárolhatják a kiállító alkotók munkáit.

A Csíki Moziban a Publicritic tervezőgrafikai kiállítást mutatják be a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Tanszéke, a Szent László Napok és a Non-common Design Stúdió társszervezésében. A kiállítás megnyitójára hétfőn, február 20-án 18 órától kerül sor.  A megnyitó utáni kerekasztal-beszélgetésen a Publicritic szervezői exkluzív bejelentéssel várják az érdeklődőket: a 2023-as pályázati kiírásuk új témájával.

Szintén a Csíki Moziban kerül sor az erdélyi designhoz kapcsolódó reklámfilmek és projektbemutatók vetítésére, február 22-én és március 2-án 17.00 órától. A vetítésen a közönség helyi alkotók és műhelyek munkáit és projektjeit láthatja majd.

A Smart Hungary kiállítás, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium utazókiállítása a TDW ideje alatt a Csíki Székely Múzeumban látogatható.

Az esemény részletes programja, valamint a kiállító művészek névsora megtalálható a TDW weboldalán: www.transylvaniandesignweek.ro/hu. 

20230217 183028