chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

NAPIRENDEN AZ IDŐSOTTHON, HARGITAFÜRDŐ ÉS A SZÍNHÁZ FELÚJÍTÁSA

Onk 03

Nevet kaptak Hargitafürdő utcái, fontos előrelépés történt a Városi Művelődési Ház és két kis utca felújítását illetően, és elindul egy telekvásárlási folyamat idősotthon létesítése céljából – ezek voltak Csíkszereda Önkormányzatának mai legfontosabb döntései.

 

Hargitafürdő természeti látványosságaihoz és egyéb helyi kötődésekhez kapcsolódó utcaneveket fogadott el soros októberi ülésén a képviselő-testület: az üdülőtelepülés utcanévlistáján megtaláljuk többek között Kányádi Sándort, a pálosokat, a Kossuth-sziklát és a Borhegyesét.

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Csíki Játékszínnek és a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttesnek otthont adó Városi Művelődési Ház épületének átfogó felújítása: a testület jóváhagyta az Országos Helyreállítási Tervből finanszírozást nyert projekt beavatkozási munkálatainak jóváhagyási dokumentációját (DALI), tehát következhet a részletes kiviteli tervezés fázisa. Elfogadták továbbá két kis ligati utca, a Búza és a Levendula utca DALI-ját is.

Az idősotthon számára régóta keres megfelelő területet a város, és a nyár folyamán beérkezett két alkalmas ajánlat Erdőaljáról. A telekvásárlási folyamat elkezdését jóváhagyta az önkormányzat – maga a vásárlás csak részletes elemzést követően történhet meg.

Korodi Attila polgármester ugyanakkor rámutatott: költségvetés-módosítás eredményeként a város hozzájárul két drogtesztgép vásárlásához, amelyet a rendőrség a csíkszeredai közbiztonság növelése érdekében használhat fel a jövőben.

Onk 03