chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

NAPIRENDEN A KÖZBIZTONSÁG NÖVELÉSE

Fk Dinamo

A térfigyelő kamerarendszer beüzemelése, a közvilágítási hálózat bővítése és korszerűsítése, illetve a helyi rendőrség létszámának növelése – ebben látja a közbiztonság növelésének három fő pillérét Korodi Attila polgármester. Az elöljáró a szokásosnál magasabb biztonsági kockázattal járó ma esti FK Csíkszereda – Bukaresti Dinamo osztályozó meccs alkalmából foglalta össze a fenti három témakör fejleményeit.

 

Fontos mérkőzés előtt áll városunk labdarúgócsapata: ma este osztályozót játszik a Bukaresti Dinamóval. A tét az élvonalba jutás. Mivel korábban a fővárosi csapat vendégszurkolók tömegének a mozgósítását ígérte, Csíkszeredában olyan sporteseményre számíthatunk, amelyhez nem vagyunk hozzászokva. Ennek apropóján a közbiztonság témájában tartott sajtótájékoztatót Korodi Attila. Az eseményen részt vett Ábrahám Előd-Lajos önkormányzati képviselő, a Szociális és sportbizottság elnöke is, aki megnyugtat mindenkit: a lakosság, valamint a hazai és a vendégszurkolók számára is biztonságos környezetet teremtenek a szervezők. Az FK Csíkszereda kérésére Csíkszereda Városháza partnerként kiüríttette az Erőss Zsolt Aréna parkolóját, ahol már délben elkezdődött a dinamósok szurkolói zónájának a kialakítása.

„A mai nap jó alkalom arra, hogy két dologról beszéljünk: egyrészt az esti meccs biztonsági intézkedéseiről, másrészt arról, hogy mi lesz holnap, holnapután, a következő években. Hiszen csapataink képesek arra, hogy Csíkszeredát még ismertebbé tegyék a sport világában, ezért fontos, hogy stratégiai kérdésként tekintsünk a közbiztonság növelésére” – fogalmazott Korodi Attila polgármester.

Mint az elöljáró kifejtette: máris a következő hetek fejlesztése lesz a városháza saját költségvetéséből finanszírozott közvilágítási hálózatbővítés. 750 ezer lejből tíz helyszínen teljesen új hálózat épül 48 oszloppal, lámpatestekkel, égőkkel, kábelekkel – elsőként éppen a Vákár Lajos Műjégpálya előtti téren. A helyszínek között találjuk a Hősök utcát, a Tanorok utcát és somlyói utcákat is. Mindemellett a Környezetvédelmi Alaptól közel 5 millió lej áll rendelkezésre a most is használt 2456 régi típusú égő környezetbarát világítótestekre történő cseréjére. Ez a projekt a közbeszerzési kiírás fázisában áll, és hosszú távon 315 megaWattra csökkenthetik a jelenleg 1150 megaWattos éves fogyasztást.

A város forgalmas útszakaszai, csomópontjai mentén, 130 helyszínen 193 térfigyelő kamerát szerelünk fel a jövőben. Az ezt szolgáló közel 8,5 millió lej értékű uniós finanszírozású projekt a megvalósíthatósági tanulmány fázisában áll.

Emellett a helyi rendőrség megerősítése az a pillér, amely hozzájárul a közbiztonság növeléséhez. Jelenleg öt helyi rendőr végez szolgálatot Csíkszeredában, az intézmény áprilisi átszervezésével azonban elérhető, hogy öt egyedi állás meghirdetésével megduplázzuk a jelenlegi létszámot.

„Bízunk benne, hogy ma este a pályán, a lelátókon és a vendégszurkolók zónájában is a fair-play uralkodik majd” – jegyezte meg Korodi Attila.

Az FK Csíkszereda – Bukaresti Dinamo osztályozó mérkőzés 20 órakor kezdődik. Szurkoljunk az FK Csíkszeredának, hogy kivívja az élvonalba jutást!

Fk Dinamo