chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

MOSTANTÓL JELENTKEZHET A HELYI RONCSAUTÓPROGRAMBA!

Rabla Jelentkezes Hu

Megnyitották a Helyi roncsautóprogram jelentkezési időszakát a pályázó magánszemélyek számára. A Környezetvédelmi Alap felületén a jelentkezések sorrendjében bírálják el a kérelmeket. A helyi önkormányzatnál benyújtandó iratcsomó összeállítására van még idő, a benevezéssel azonban sietniük kell a pályázóknak!

 

A Környezetvédelmi Alap (Administrația Fondului pentru Mediu – AFM) élesítette a Helyi roncsautóprogram finanszírozási felületét, ezzel elkezdődött a magánszemélyek jelentkezése. Az AFM időrendi sorrendben bírálja el az online jelentkezéseket, majd a következő fázisban továbbítja a programban résztvevő önkormányzatoknak a jóváhagyottak listáját. Csíkszereda esetében 500 használt autó forgalomból való kiírása lehetséges.

Az ügyintézés oroszlánrésze ezután kezdődik: a sikeresen pályázó személyek egy következő fázisban Csíkszereda Városházán nyújthatják be a dossziéjukat. Az iratcsomónak a következőket kell tartalmazniuk:

  • kérelem (letölthető innen)
  • személyi igazolvány (másolat)
  • igazolás az országos közpénzügyi igazgatóságtól, hogy a kérelmezőnek nincs köztartozása (certificat de atestare fiscală)
  • a gépjármű tulajdonjogát igazoló iratok (másolat)
  • GDPR-nyilatkozat (letölthető innen)
  • esetenként: közjegyző által hitelesített felhatalmazás (eredeti)

A városháza munkatársai átveszik és ellenőrzik az iratcsomókat, majd a pozitívan elbírált kérelmek benyújtóit értesítik a további lépésekről. Az autó leadását és a forgalomból való kiíratását követően Csíkszereda Városháza és a kérelmező szerződést köt (innen letölthető a szerződésmodell), majd ennek alapján történik meg a járművenként 3000 lej értékű kifizetés.

Az eljárás részletes leírását – benne a támogathatósági feltételeket – ide kattintva olvashatja.

Rabla Jelentkezes Hu