chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

MIÉNK ITT A PUMPTRACK! – MEGNYÍLT A KÖRNYÉK ELSŐ PUMPAPÁLYÁJA

Img 7511 3000px Ml

Ma délben hivatalosan is birtokba vehették a csíkszeredai fiatalok és gyermekek a központi parkban kialakított pumpapályát. A nyílt órák keretében a kivitelezést végző RideMore csapata azt is bemutatta, hogyan kell megfelelően „pumpálni” annak érdekében, hogy tekerés, hajtás nélkül körbe-körbe haladhassunk a hullámok és kanyarok egymásutánján.

 

„Egy kicsit atipikus, ahogyan megnyitjuk a pumpapályát, mert ez egy olyan biciklis, szórakoztató infrastruktúra, amelynél meg kell tanítanunk a gyermekeket, hogyan használják” – fogalmazott Korodi Attila polgármester a ma déli eseményen. Az elöljáró rámutatott arra is, hogy másfél évvel ezelőtt már döntés született arra vonatkozóan, hogy a park azon részét, amelyet korábban is biciklis ugratóként használtak, egy korszerű pumptrack pályává alakítsák. „Örülök, hogy a RideMore csapata áll a projekt mögött, mert náluk összpontosul a környék legjobb ilyen irányú szaktudása” – emelte ki a polgármester. 

Bors Béla alpolgármester elmondta, a közel 500 ezer lej értékű beruházás lezárása és technikai átvétele őszre várható, hiszen a kivitelezőnek még padokat, szemeteseket kell elhelyeznie, élő sövényt kell telepítenie és egy fát kell elültetnie a helyszínen. Ezek hiánya nem befolyásolja a pálya biztonságos használatát. A védősisak viselése azonban kizáró jellegű tényező!

A Plan B3 Iroda által készített tervek kivitelézéséhez május közepén fogott hozzá a RideMore Events Kft. és három hónap alatt építette meg a 100 méteres, aszfalttal burkolt pumpapályát, amely egyaránt alkalmas kerékpáros, rolleres, gördeszkás és görkorcsolyás felhasználásra is. A pálya, változatos térbeli elrendezésével játékosan segíti, tanítja a helyes kerékpárhasználatot és a kerékpáron való megfelelő testtartást, javítja az egyensúly és koncentráló képességet, nagyban hozzájárul a biztonságos közlekedés elsajátításához is.

Ahhoz, hogy Csíkszereda élhetőbb város legyen, szorosan hozzátartozik, hogyan töltjük a szabadidőnket. A most használatra bocsátott fejlesztés a minőségi kikapcsolódást szolgálja, aktív szórakozási lehetőséget jelent. A városvezetés szívügyének tekinti a ma megnyitott pumpapályát, és a közeljövőben hasonló fejlesztések következnek. A beruházás létjogosultságát pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a pályát folyamatosan benépesítő kerékpáros, rolleres, gördeszkás gyermekek és ifjak!

Img 7511 3000px Ml