chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

MÁTÓL „GYAKOROLHATJUK” A FIZETÉSES PARKOLÁST

P Tabla

Csíkszeredában elkezdődött az újonnan bevezetett fizetéses parkolási rendszer próbaidőszaka. A rendszert működtető Csíki-Trans Kft. munkatársai elkezdték a parkolóövezetek tájékoztató tábláinak „kicsomagolását”, sőt ma reggel már a városháza ügyfélközpontjában is sor alakult ki a bérletvásárlás érdekében. Türelemre intjük a lakókat: egyrészt az idő nem szorít, mert decemberben még nem történnek bírságolások, másrészt a beüzemelés kezdetén még akadnak technikai problémák.

 

Demény Attila, a Csíki-Trans Kft. igazgatója sajtótájékoztatón ismertette a mától tesztüzemben működő fizetéses parkolás legfőbb tudnivalóit. Mindezekről bővebb információkat talál a Csíki-Trans és Csíkszereda Városháza Facebook-oldalain is.

A visszatérő kérdések miatt azt viszont mindenképpen hangsúlyozzuk, hogy a fizetéses rendszer csak 8.30–16.30 között működik (délután, este, hétvégén és hivatalos munkaszüneti napokon tehát nem), és a bérleteket, kaparós parkolójegyeket a szabályzatban elfogadott áron megvásárolhatják Csíkszereda Városháza ügyfélközpontjának földszintjén, illetve a Csíki-Trans pénztárában (városi buszállomás, a vonatállomással átellenben). A TPARK okostelefonos applikáció és a mobilszolgáltatók kezelési költséget számolnak fel a vásárlásra, a sorbanállás elkerülése érdekében azonban ennek a használata is sokak számára előnyös. A csíkszeredai parkolószabályzat egyébként rugalmas ilyen szempontból: más parkolóapplikációkat is szívesen várunk – a helyi fejlesztésű SzeredApp is várhatóan még ezen a héten csatlakozik. Bátorítunk mindenkit, hogy jelezze az általa használt applikációnak: Csíkszereda nyitott az együttműködésre.

December folyamán a parkolóőrök csupán figyelmeztetéseket csíptetnek a szélvédőkre, de pótdíjakat nem szabnak ki, és a helyi rendőrség sem állapít meg szabálysértéseket. A 2024-es éves (digitális) bérletek ugyanakkor már kiválthatók a fent említett két helyszínen és az online értékesítőknél.

P Tabla