chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

KÖZÖS SIKER: BIZTONSÁGBAN VANNAK INTÉZMÉNYEINK, ESEMÉNYEINK

Gw4a0164 3000px

A mai nap folyamán elkezdjük a város kulturális és sportintézményeire augusztus elején kifüggesztett, „A kormány bezárja” feliratú tiltakozó molinók eltávolítását, jelezve, hogy Csíkszereda intézményei, közösségi élete most már biztonságban van.

 

A város intézmény- és programrendszerét teljes mértékben ellehetetlenítő kormányrendelet-tervezet augusztus eleji megjelenése óta eltelt 56 nap alatt sok látványos és csendes esemény, számos egyeztetés zajlott.

„Köszönet az RMDSZ-nek, a Román Színházi Szövetségnek, a Romániai Múzeumok Országos Hálózatának, a néptánc és a sport szakmai köreinek, hogy az elmúlt időszakban együttműködve, határozottan arra koncentráltak, azon munkálkodtak, hogy meggyőzzék a kormányt: egy ilyen lépés katasztrofális hatással lett volna a közösségi életre, a kulturális örökség továbbvitelére, a sportban megélt élmények világára” – fogalmazott Korodi Attila polgármester a mai sajtóeseményen a Csíki Mozi előtt, ahol Sógor Enikő alpolgármester és a város kulturális- és sportintézményeinek vezetőinek társaságában eltávolították a tiltakozó óriásbannert, így hangsúlyozva, hogy városunkban minden normális keretek között működik tovább.

A polgármester örömét fejezte ki, hogy Csíkszereda volt az a város, amely együttműködve az érintett szakmai körökkel, majd bekapcsolva a városi közösséget is, egy hangként tudott megszólalni, és motorja tudott lenni az országos közhangulat irányításának.

Az adóügyi és kiadáscsökkentő intézkedések törvénytervezetének végleges változata, amelyért a kormány felelősséget vállalt a parlament előtt, azt mutatja, hogy közös munka eredményeként sikerült biztonságban tartani Csíkszereda intézményeit, programjait. Azokat a költségcsökkentő intézkedéseket pedig, amelyekről a törvénykezési csomag rendelkezik, az önkormányzat problémák nélkül tudja teljesíteni, hiszen Csíkszereda soha nem használta ki a rendelkezésére álló álláskeretet és nem lépte túl az önkormányzati gépkocsik meghatározott üzemanyagfogyasztását sem.

Gw4a0164 3000px