chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

KÖZEL 500 TANULÓ VETT RÉSZT A PÉNZÜGYI OKTATÁSI PROGRAMBAN

01

Az OTP Bank Románia Alapítvány közel 500 résztvevőnek tartott ingyenes pénzügyi képzést a Csíkszereda Városháza együttműködésében tavaly elindított oktatási program részeként.

  

A program indulása óta négy általános iskola és hat középiskola közel 500 tanulója vett részt az OTP Bank Románia Alapítvány által kínált képzéseken, minden diák öt találkozón volt jelen. A résztvevő diákok 95%-ban pozitív visszajelzést adott a pénzügyi és gazdasági készségek fejlesztését célzó tevékenységekről, arról számoltak be, hogy „imádták a gyakorlatokat”, „jól szórakoztak”, „kiteljesedve érezték magukat”.

Az alapítvány az általános iskolákat és középiskolákat célzó oktatási program mellett egy óvodás korú gyermekeknek szóló pénzügyi oktatási foglalkozást is tesztelt tizennyolc (3–6 éves) résztvevővel. Az alapítvány akkreditált oktatói jatékkal egybekötött foglalkozás során beszélgettek az óvodásokkal a pénzről, annak szerepéről, valamint olyan fogalmakról, mint a szükségletek és a vágyak.

Az alapítvány emellett egy egyedülálló kezdeményezést is megvalósított azokkal a műhelymunkákkal, amelyeket a roma közösség tagjainak szervezett. A hátrányos helyzetű közösségnek tartott műhelymunkák célját az alapfogalmak áttekintése mellett a pénzügyi tudatosság növelése képezte. Ugyanezen közösség támogatására az alapítvány önkéntes akciót is szervezett, amelynek eredményeként 33 gyermek kapott a tanévkezdéshez szükséges tananyagokkal teljesen felszerelt iskolatáskát.

„Az elmúlt tanévben elért eredményeink is visszaigazolják, hogy a program megvalósításában létrejött együttműködésünk Csíkszereda Városházával valós sikerként értékelhető, ami rendkívül örömteli, és egy évvel a projekt elindítása után ünneplésre ad okot számunkra. A Városháza állandó támogatásának köszönhetően az oktatási intézmények nagy számban jelentkeztek a programba, és a résztvevők kiváló visszajelzéseinek köszönhetően a feliratkozó diákok száma folyamatosan nőtt” – nyilatkozta Delia Murafa, az OTP Bank Románia Alapítvány igazgatója.

„Még nem tudjuk felbecsülni, hogy Csíkszereda számára milyen nagyszerű hozadéka van az OTP Bank Románia Alapítvánnyal partnerségben működtetett oktatási programnak. A képzésen részt vevő fiataljaink jelentős előnnyel vágnak neki az életnek, és a pénzügyi alapfogalmak elsajátításától a háztartásuk költségvetésének a tudatos tervezéséig olyan gyakorlati tudásra tesznek szert, amely hosszú távon Csíkszereda gazdasági pezsgéséhez is hozzájárul” – fogalmazott Korodi Attila polgármester.

Az OTP Bank Románia Alapítvány célja, hogy minél többen részesüljenek pénzügyi oktatásban, és ezen a területen olyan értékes együttműködéseket alakítson ki, amelyek hozzájárulnak a fiatal nemzedék képzéséhez és fejlődéséhez. Az eddigi több mint 9 éves tevékenysége során az alapítvány portfóliója számos fontos oktatási projekttel bővült, ezek négy fő tevékenységi körre épülnek: pénzügyi oktatás, gyermekek számára kidolgozott programok, pályaorientáció, valamint stratégiai partnerségek a helyi egyesületekkel és civil szervezetekkel.

01