chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

KIEGÉSZÜLT AZ ÖNKORMÁNYZATI TESTÜLET

Vd 2

Csíkszereda Önkormányzatának mai soron kívüli ülésén hivatali esküt tett Veress Dávid régi-új RMDSZ-es önkormányzati képviselő. A testület kiemelten sürgős és fontos napirendi pontokról határozott: újabb megerősítést kapott Csíkszereda Városháza önállósuló Szociális Igazgatósága, és uniós projektek átvételezéséhez szükséges procedurális, továbbá takarékoskodással, beruházás-támogatással kapcsolatos döntések születtek. Emellett elfogadták a szombaton nyíló főtéri korcsolyapálya működésének szabályzatát is.

 

Veress Dávid 2012–2020 között két mandátum erejéig már segítette munkájával az önkormányzatot, most elfoglalta a megüresedett helyet az RMDSZ listájáról. Ezzel összefüggésben az alárendelt és az oktatási intézmények vezetőtanácsaiban is módosulások, új kinevezések történtek.

Több formális, de az uniós pénzek elszámolhatósága szempontjából sürgős határozat is megszületett. A működési oldalon takarékoskodást eszközölt az önkormányzat, míg a beruházási oldalra több mint 11 millió lejt csoportosítottak át. RMDSZ-es közbenjárására a kormány további 1 millió lejjel segíti a uniós beruházások lezárását – mindezek jegyében a költségvetés is módosult.

A közvéleményt leginkább foglalkoztató napirendi pont ugyanakkor a Szabadság téren elkészült korcsolyapálya működési szabályzatának elfogadása volt. Ennek részleteit holnap ismertetjük.

Vd 2