chevron_right
Helyi hivatalos közlöny

KEZDŐDHET KILENC TÖMBHÁZ HŐSZIGETELÉSE

Tombhaz1

Csíkszereda Önkormányzata újabb kilenc tömbház hőszigetelése kivitelezésének szerződését írta alá május 20-án. A bukaresti Niliten Construcţii Kft.-vel megkötött szerződés értéke 16 192 704,40 lej, a kivitelezési idő hat hónap.

Az Európai Unió Regionális Operatív Programjának finanszírozásával folytatódnak a hőszigetelési munkálatok az Octavian Goga sétány 2., 4., 6. és a 10. szám alatti tömbházakkal, valamint a Decemberi forradalom utca 5., a Nárcisz sétány 6., a Fenyő utca 11., Mérleg utca 12–14. és a Szív utca 12–14. szám alatti társasházakkal. Az erről szóló szerződést ma délben írta alá Bors Béla alpolgármester és Alina Zaporojan, a Niliten Construcţii Kft. ügyvezetője. A munkálatokat júniusban kezdik el, a kivitelezési idő pedig a kezdési időtől számítva hat hónap.

Az átfogó felújítás a falak hőszigetelése mellett magában foglalja az alagsor és a tetőtér felújítását is.

A tömbház-hőszigeteléseket illetően hét társasház esetében a kivitelező az utólagos javítások fázisában, három tömbház hőszigetelésének kivitelezése pedig közbeszerzés alatt áll. További kilenc épület esetében közeleg a licit meghirdetése.

Tombhaz1